У полоні жаху: в Нікополі за місяць знайшли задушеними двох молодих жінок

24.11.2016
У полоні жаху: в Нікополі за місяць знайшли задушеними двох молодих жінок

Юлю Глазунову всі запам’ятали життєрадісною.

У Нікополі впродовж останнього місяця — напружена обстановка. Батьки остерігаються відпускати своїх дітей з дому темної пори. Містом ходять різноманітні жахливі чутки.

Для цього є зовсім не надумані підстави. Ще 18 вересня десь опівночі невідомий задушив 20-річну Юлію Глазунову. Сиротою залишився її дворічний син...

Дві Юлі

Того фатального вечора Юлія відпочивала в одному з кафе зі своїм співмешканцем та його братом iз дружиною. Приблизно опівночі між молодими людьми виникла гостра суперечка.
 
Зрештою, дівчина заявила, що назавжди йде від свого судженого й повертається до своєї мами. Але все ж сама пішла до квартири, де вони з чоловіком разом жили буквально півтора місяця.
 
По дорозі весь час розмовляла по мобільному телефону з подругою, якій Юля розповіла про серйозний конфлікт зі своїм співмешканцем. Саме це спілкування стало останнім у житті дівчини...
 
Як стверджує подруга, наприкінці розмови вона навіть чула чоловічий голос, який звертався до Юлі. Обірвалося спілкування між ними раптово — у подруги розрядився телефон.
 
Коли ж через деякий час зателефонувала з іншого, з’єднання не було. Такі спроби вона безрезультатно повторювала буквально до третьої ночі.
 
Як зізнається подруга, про найжахливіше тоді навіть не думала. Тільки згодом дізналася, що Юлю знайшли  задушеною буквально за 50 метрів від її будинку.
 
Підозра спершу впала саме на співмешканця дівчини. Але сумніви щодо цього немовби відпали, адже він залишався в кафе значно довше від того часу, коли померла Юля.
Мама ж дівчини в усьому звинувачує саме співмешканця. Мовляв, не по-чоловічому було відпускати доньку одну глибокої ночі навіть після суперечки...
 
А 13 жовтня за таких же обставин — як кажуть у Нікополі, немов під копірку, — була задушена 34-річна Юлія Каракуша. Як і в першому випадку, на шиї нещасної залишилися сліди взуття вбивці.
 
Юля жила з мамою. Того ранку вийшла з дому о 4.45. Але потім швидко повернулася. Виявилося, донька забула сумку з грішми. А вийшла з дому так рано, бо мала виїхати першим рейсовим автобусом до Дніпра, де нещодавно працевлаштувалася.
 
Мама Юлі вирушила з дому буквально через півтори години. У сквері, через який мала пройти до автобусної зупинки Юля, стояла машина швидкої допомоги, ходили поліцейські.
 
«Знову задушення», — повідомили збентеженій жінці люди в погонах. В голові майнула страшна думка. Це справді була її донька. Вже без гаманця, мобільного телефона і тієї самої сумки...
 
«Вона була така домашня, нікуди без зайвої потреби не виходила, бо казала, що всі подруги вже мають дітей, сім’ї», — дотепер не може прийти до тями жінка.
 
Після цього випадку чутки про жорстокого маніяка, який нападає на жінок і душить їх, поповзли містом. Правоохоронці ж поки що ніяких заяв не роблять.
 
Хоча й підтверджують ідентичний почерк позбавлення життя обох Юль, які сталися практично в одному місці — буквально метрів за 500 — у старій частині міста.
 
З різних кінців України до Нікополя навіть екстрасенси з’їхалися, аби вивести на чисту воду жорстокого вбивцю. 

Знову не той?

А невдовзі стало відомо, що маніяка затримали. Це молодий чоловік, який відбував покарання за схожий злочин — вбивство неповнолітньої дівчини, але вийшов достроково на волю завдяки «закону Савченко».
 
Нікопольський міський районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою, який суд апеляційної інстанції залишив без змін.
 
З цим не може погодитися адвокат затриманого Сергій Мойсак. Свої сумніви він озвучив на прес-конференції «Разом проти катувань — за людську гідність», яка проходила у Нікополі, зокрема, за підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі.
 
Як повідомив Сергій Мойсак, інтереси затриманого він захищав ще в 2007 році, коли його було засуджено за вищезгаданий злочин.
 
При цьому адвокат наполягав на тому, що вирок базувався переважно на зізнаннях, здобутих після перших двох діб «спілкування» затриманого з правоохоронцями, яке відбувалося з відвертим порушенням його права на захист.
 
Це підтверджують і кричущі протирiччя в інших доказах, приміром, експертний висновок свідчить, що потерпіла була задушена мотузкою, а сам засуджений зізнавався у задушенні руками.
 
Тепер же Сергій Мойсак заявив, що підзахисний показував йому сліди побиття. А взято його під варту поки що за ознаками статті КК України, яка передбачає відповідальність за розповсюдження наркотиків, які ніби було знайдено за його місцем проживання та спробу згвалтування тримісячної давності, жертва якого десь раптом знайшлася.
 
Отож у Нікополі знову неспокійно, адже серед мешканців усе більше поширюється впевненість, що затримали, як нерідко буває, не того...