На Луганщині окупанти залишили на полі бою велику кількість зброї

22.11.2016
Захисники України здобули бойову звитягу над російськими окупантами поблизу села Трьохізбенка на Луганщині. Ще й отримали чимало трофеїв, адже, тікаючи з поля бою, загарбники лишили велику кількість зброї. 
 
«Поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району диверсійно-розвідувальна група противника намагалася наблизитися до позицій українських військовослужбовців, застосувавши автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю. Відбулося бойове зіткнення. Наші воїни дали гідну відсіч i змусили відступити бойовиків, які залишили на місці велику кількість зброї», — повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.
 
Загалом на лінії зіткнення помітно зменшилася кількість ворожих обстрілів на всіх напрямках — маріупольському, донецькому та луганському — останніми днями. За даними штабу АТО, минулої неділі бойовики обстріляли позиції ЗСУ лише вiсiм разів, а в понеділок — 15. 
 
Проте до миру на Донбасі ще далеко. Адже, як повідомляють жителі окупованого міста Макіївка, що на Донеччині, загарбники встановили самохідні артилерійські установки (САУ) в житловому кварталі, з яких ведуть вогонь у бік промислової зони Авдіївки. 
 
Адже захисники України все частіше відкривають вогонь у відповідь, але не обстрілюють житлові квартали з мирними мешканцями. Отже, можна очікувати на нові провокації окупантів щодо місцевого населення. 
 
«У нас у Червоногвардійському районі Макіївки, в селищі шахти 8-8 БІС, бойовики просто між п’ятиповерхівками, за 30 метрів від будинків, встановили артустановку САУ і стріляли у бік промзони міста Авдіївки», — розповіли агенції «Укрінформ» жителі міста.
 
 Люди бояться протестувати проти дій бойовиків, і їм залишається спускатися в підвали будинків, щоб зберегти життя своє і своїх дітей.
 
Загалом минулої доби під час обстрілів селища Луганське та міста Авдіївка отримали поранення двоє захисників України . Водночас минулої суботи, під час мінометного обстрілу селища Піски, що поблизу окупованого Донецька, загинув керівник підрозділу розвідки 128-ї окремої моторизованої бригади Костянтин Шрамко. 
 
«Від початку бойових дій в Україні Костянтин боронив i захищав її спокій. Так ми й познайомилися. Оскільки бойовий склад підрозділу Костянтина потребував допомоги по всіх напрямках, то я та мої друзі взялися всебічно допомагати з усіх можливих питань. Так ми потоваришували», — написав блогер Олексій Цистан на своїй сторінці у «Фейсбуцi».
 
Побратими загиблого героя відзначають, що він був справжнім патріотом, який iз перших днів війни пішов добровольцем на фронт і воював у батальйоні «Дніпро-1», згодом підписав контракт із ЗСУ. 
 
У загиблого розвідника Костянтина Шрамка залишилися дружина та діти.