44 тисячі євро з обманом

22.11.2016
     Як відомо, в Німеччині давно придумали спосіб, як звільнитися від пластикового неподобства, яке у нас стало уже справжнім стихійним лихом. Тут практично в кожному супермаркеті стоїть автомат, який за символічну плату приймає використані пластикові пляшки, які ідуть пізніше на переробку. Щоб пляшки не займали в автоматі багато місця, пластик одразу ж подрібнюють і зсипають у спеціальний контейнер.
На цьому вирішив заробити один «винахідливий» житель Кельну. Він прилаштував у пляшкоприймач, встановлений у його магазині, магнітний датчик, який відмикав систему подрібнення, і спеціальний тунель, яким пляшка випадала зовні. А тоді взявся «здавати» одну й ту ж пляшку, методично забираючи монети, які випадали з автомата. Пізніше поліція, яка запідозрила неладне і встановила спостереження, підрахувала, що таку операцію він повторив більше 177 тисяч разів, заробивши на цьому більше 44 тисяч євро.
На суді «винахідник» пояснював, що зробив це винятково із нудьги. Втім суд на такі пояснення не повівся і засудив чоловіка до 10 місяців в’язниці за шахрайство. Буде час, щоб посидіти і поміркувати над новими винаходами.