Міжнародні контрабандисти нелегально провозили тисячі українців до Великобританії

15.11.2016
Поліцейські з кількох європейських країн знешкодили мережу контрабандистів.
 
Затримано 115 осіб, у тому числі керівників банди, повідомила в неділю іспанська поліція. 
 
Ця злочинна мережа працювала в Україні, Польщі, Іспанії, Бельгії, Ірландії та Великобританії.
 
Тільки українців з її допомогою потрапило у Велику Британію щонайменше шість тисяч. Українці використовували фальшиві документи, які надавали їм організатори контрабанди.
 
Після анексії Криму та початку бойових дій у Донбасі дедалі більше українців намагалися втекти до Великобританії.
 
Переважна більшість зі 115 затриманих осіб — це українські іммігранти. А серед ватажків банди є громадяни Іспанії, України та Польщі.
 
Головного з них затримали в Барселоні, де той мешкав зі своєю партнеркою. В їхнiх помешканнях поліція знайшла понад сто фальшивих польських особистих посвідчень.
 
За повідомленням іспанської поліції, підробки були дуже хорошої якості. 
 
Ватажок банди займався поширенням підроблених документів i плануванням маршрутів мігрантів зі Східної Європи на Британські острови.
 
Цей чоловік разом iз донькою мав туристичну фірму, за посередництва якої купував українцям авіаквитки.
 
Злочинна організація допомагала емігрантам отримувати візи до Шенгенської зони через сусідні з Україною країни, переважно через Польщу.
 
Коли вони вже потрапляли туди, їм видавали фальшиві документи, здебільшого польські паспорти, рідше — паспорти країн Прибалтики, з якими вони могли без проблем рухатися далі, йдеться в повідомленні іспанської поліції. 
 
Маршрут шукачів кращого життя пролягав переважно до Іспанії, Франції чи Бельгії, де їх передавали під опіку вже іншим членам мережі і де вони очікували на відповідний момент, щоб пробратися до Великої Британії. 
 
Видано ще три ордери на арешт на членів банди, які надалі перебувають на волі. Один з них — на українця, який діяв на території Великої Британії.
 
Слідство у справі цієї злочинної організації вели з початку 2015 року.