У «ЛНР» бойовики вербують до своїх лав дітей

10.11.2016
У бойовиків-окупантів на Донбасі — нічого святого. Днями з’явилася інформація, що у «ЛНР» терористи вербують y свої лави дітей та  підлітків віком від восьми до шістнадцяти років.
 
Так, в останній день жовтня на базі табору відпочинку «Молода Гвардія», що y Краснодонському районі Луганщини, «МВС ЛНР» та організація «Пам’ять Донбасу» провели так званий зліт військово-патріотичних клубів самопроголошеної республіки.
 
Під час осінніх навчань діти ознайомилися зi зразками стрілецької зброї, пройшли курси виживання і метання ножів.
 
Окрім цього, клуб «Беркут» з Антрацита організував майстер-клас з саперної справи і надягання загальновійськового захисного комплекту. 
 
Якщо бойовики подібні «злети» оспівують, то увесь цивілізований світ такі речі засуджує. (До слова, подібне часто практикують ісламські терористи).
 
Адже залучення дітей до участі y збройних формуваннях є військовим злочином і порушує міжнародне законодавство.
 
Прикро, що у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 31 жовтня факт проведення бойовиками самопроголошеної «ЛНР» так званого зльоту військово-патріотичних клубів не зафіксовано. 
 
Не лише «злетами» на окупованих територіях пропагують ідеї «русського міра».
 
На території самопроголошеної «ЛНР» існує і дитячий диверсійний батальйон імені святого Георгія Побідоносця, який сформований на базі школи-ліцею у Ровеньках.
 
Там діти  вчаться військових дисциплін. Це і тактика ведення бою, і основи розвідки, і снайперська майстерність, і стрілецька та саперна підготовка.
 
«Діти виступають як мінери, їх піддають тортурам, змушують збирати розвідувальну інформацію, використовують як снайперів, саперів, для перевезення контрабанди. Це також зафіксовано і міжнародними спостерігачами. Декому навіть посвідчення ополченця видають. Це вже не гра, не «зарніца»», — каже співголова ГО «Права справа» Дмитро Снєгірьов. 
 
За словами пана Снє­гі­рьова, якщо збройний конфлікт на Донбасі затягуватиметься  й надалі, то лави бойовиків поповняться не російськими заробітчанами, a вмотивованими людьми, які пройшли мілітарний вишкіл.
 
Активіст переконаний, що військовий вишкіл української молоді тимчасово окупованих районів сходу України наочно свідчить про гостру нестачу дорослих місцевих кадрів для ведення бойових дій і про спроби Москви перетворити конфлікт у затяжний.
 
«Можливо,це той самий сценарій, що свого часу працював із піонерськими організаціями і різними «зарніцами»? Дітей та підлітків потрібно об’єднувати певною ідеєю. Якого напрямку ця ідея в самопроголошених республіках Донбасу, котрі діють під керівництвом Кремля – не важко зрозуміти: всі навколо вороги і всі проти нас, тому потрібно озброюватися і навчатися воювати», — ділиться думками з  «УМ» волонтерка  Оксана Радушинська.