У Торецьку бойовики ДНР вбили мирного мешканця

10.11.2016
У Торецьку бойовики ДНР вбили мирного мешканця

У Торецьку російські снаряди руйнують і вбивають.

Російські окупанти обстріляли 54 рази позиції ЗСУ минулої доби, зокрема 32 обстріли пролунали на маріупольському напрямку. При цьому, за даними Міноборони, жоден захисник України не загинув, але трьох було поранено: двох бійців поблизу окупованого Донецька, ще одного — на території Приазов’я. 
 
Утім від ворожих обстрілів потерпають місцеві мешканці. Під час артобстрілу міста Торецьк на Донеччині на власному подвір’ї загинув 30-річний чоловік. За даними поліції, снаряди бойовиків поцілили в житлові будинки, розташовані по вулиці 8 березня.
 
«На подвір’ї будинку, де було тіло загиблого мирного мешканця, перебували в шоковому стані дві жінки, його рідні. Поліцейські, не вагаючись i розуміючи, що будь-якої миті до подвір’я може знову потрапити ворожий снаряд, забрали жінок, які навіть не могли нічого сказати, та вивезли їх до безпечної зони, де передали працівникам швидкої допомоги», — відзначають у поліції Донеччини.
 

Водночас бойовики хаотично обстріляли з кулеметів i гранатометів контрольний пункт «Майорськ», поблизу окупованого Донецька, в ніч на середу. За даними прикордонників, від ворожого вогню спочатку спалахнули, а потім ледь не вщент згоріли два цивільні автомобілі. 
Складною залишається ситуація і на Луганщині. У Міноборони констатують неможливість розведення сил і засобів біля Станиці Луганської з огляду на порушення боєвиками рамкової угоди від 21 вересня. Зокрема, ворог і надалі регулярно та систематично обстрілює цей район. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Фотограф iз США Сара Бленсер створила серію унікальних портретів мужніх українок, які воюють на Донбасі з російськими окупантами. Свою вражаючу фотосесію пані Бленсер створила, відвідавши зону бойових дій на сході України, й оприлюднила в американському тижневику Newsweek.
 
 
У статті під назвою «У світі українських жінок-воїнів» розповідається про жінок, які пішли захищати свою країну від російської агресії, і наголошується, що з початку конфлікту на Донбасі в АТО взяли участь не менш як 17 тис. жінок, у тому числі військові медики, інженери, санітари і медсестри.