Синоптики прогнозують нове підтоплення Закарпаття цими вихідними

10.11.2016
Синоптики прогнозують нове підтоплення Закарпаття цими вихідними

Затоплений Перечин.

Жителі закарпатського регіону потрохи оговтуються від паводка, котрий «накрив» їх на початку тижня.
 
Наразі, за повідомленням ДСНС області, проблемним залишається лише місто Перечин, де в наслідок затоплення водонасосних станцій вже декілька днів відсутнє водопостачання.
 
У місті запроваджено надзвичайний стан. Рятувальники доправляють питну воду до місцевого населення.
 
«У Міжгірському районі у селах Голятин, Буковець, Синевир, Колочава, Лісковець та Репине частково розмите дорожнє покриття автодоріг місцевого значення загальною довжиною 1 тис. 410 м, 7 листопада вода зійшла самопливом, і у селі Синевир підмито габіонну сітку довжиною 40-50 м, підрозділами ДСНС відкачано воду з приміщень електропідстанції», — зазначили у ДСНС.
 
Поки водонапірні свердловини ще залишаються підтопленими, проте, як повідомляють у службі порятунку, вже на вихідні водопостачання знову постараються відновити. 
 
Проте через дощі, котрі знову прогнозують на вихідні,  ситуація може навіть погіршитись.
 
«У суботу та неділю  на вже й так підтоплені райони знову прийде дощ. Температура знизиться до 3-5 градусів, можливі невеликі приморозки», — повідомляє «УМ» синоптик Наталія Перелазна.
 
Через проливний дощ, котрий пройшовся західним регіоном у ніч на 7 листопада, декілька річок вийшли з берегів та залили навколичші міста та села. Вийшли з берегів річки Тиса, Боржава, Латориця.