Між Вінницею та Харковом почав курсувати двоповерховий поїзд «Інтерсіті»

10.11.2016
Між Вінницею та Харковом почав курсувати двоповерховий поїзд «Інтерсіті»

(Фото з сайту okrain.net.ua)

Віднедавна швидкісний двоповерховий поїзд «Інтерсіті» курсує з Вінниці до Харкова через Київ та Полтаву.
 
ПАТ «Укрзалізниця» запустила чеський «Інтерсіті», який може перевозити пасажирів у шести двоповерхових вагонах. Із Вінниці до Харкова він долає 711 км за 8,5 години, а з Вінниці до Києва їде лише 2,5 години. 
 
«Двері вагона відкриваються автоматично, тут майже все на автоматиці, — ділиться першими враженнями пасажир Олег Коломієць. — Тільки, щоб в туалет зайти, кнопку треба натиснути, щоб двері відчинилися. В принципі, це зручно, але трохи незвично. Перший та другий класи мало чим відрізняються, хіба тим, що на другому поверсі для тих, хто їде з підвищеним комфортом, передбачено розкидні столики. І ще крісла розміщено по-іншому. Їхав другим класом, то сиділи один напроти одного». 
 
Ціни за проїзд можна вважати досить демократичними.
 
«Якби я їхав із Києва до Вінниці маршруткою, то заплатив би більше, ніж витратив на проїзд у другому класі. До того ж зекономив півтори години часу», — каже Олег Коломієць.
 
Із Харкова поїзд «Інтерсіті» №719 вирушає близько шостої ранку. У зворотному напрямку (вже №720) вирушає через півтори години після прибуття у Вінницю.
 
І майже опівночі знову він — у Харкові. За таким графіком поїзд курсуватиме до 10 грудня, потім можливі зміни. 
 
До речі, один із вагонів облаштовано для людей з особливими потребами. Там є спеціальні платформи та пристрої для тих, хто пересувається на візках.