Щомісяця у Київському зоопарку проводитимуть акції для людей із вадами зору

09.11.2016
Щомісяця у Київському зоопарку проводитимуть акції для людей із вадами зору

Побачити світ можна руками.

Працівники Київського зоопарку організували день знайомства зі звірями людей із вадами зору, щоб вони тактильно відчути тварин, яких ніколи не бачили.
 
«Ті люди, які погано бачать або взагалі незрячі, відтепер мають змогу спілкуватися з тваринами і розуміти, що таке різноманітний світ», — розповів «УМ» директор київського зоопарку Кирило Трантін.
 
Вихідними у столичному зоосаді до акції «Зоопарк на дотик» долучилися близько 30 людей із проблемами зору. 
 
Працівники підготували розповіді про дику природу, 3D-рельєфи слідів тварин та вікторини.
 
Дорослі та малеча з обмеженими можливостями змогли в прямому сенсі доторкнутися до світу птахів, плазунів, рептилій i малих хижаків.
 
Заступник гендиректора Київського зоологічного парку Сергій Харьков зауважив: «Ці люди звикли відчувати більше з переказiв. От наприклад: «Ой, там щур біжить!» — і всі злякалися. А насправді щур — він м’якенький, чистюля. Людина може відчути й руками, що не таке вже й страшне це створіння».
 
Свої  роботи у зоопарку представили скульптор, член Спілки художників України Володимир Микитенко та архітектор, кераміст Аліка Малоног.
 
До створення проекту долучилися також п’ятиразовий чемпіон паралімпійських ігор, плавець Олексій Федина та віце-чемпіон світу з шахів серед сліпих Сергій Васін. 
 
Як зауважили, працівники зоологічного саду, людям із  особливими потребами досить складно адаптуватись до нашого світу, проте це не означає, що вони повинні себе в чомусь обмежувати, тому такі акції планують проводити щомісяця. 
 
До речі, цей проект не єдиний в арсеналі благодійності столичного звіринця. Тваринок звідти привозять у гості до тих, у кого немає змоги їх відвідати — до хворих діток «Охматдиту» та сиротинців.
 
Проводять такі зустрічі  безплатно. За словами працівників, нагородою за все є щасливі посмішки маленьких поціновувачів.