В Одесі звели меморіал загиблим воїнам АТО

08.11.2016
В Одесі звели меморіал загиблим воїнам АТО

Автор пам’ятника — відомий одеський скульптор Олександр Токарів. (Фото з сайту news.pn)

Голова Служби Безпеки України Василь Грицак минулої суботи, 4 листопада, урочисто відкрив в Одесі Меморіал загиблим воїнам в АТО.
 
Звели його на території відомчого санаторію «Одеса», що на Французькому бульварі.
 
«Дуже важко відкривати такі пам’ятники, але ми повинні це робити», — сказав Василь Грицак.
 
Автор пам’ятника — відомий одеський скульптор Олександр Токарів. За його словами, для нього велика честь долучитись до увіковічення пам’яті про людей, котрі поклали життя за наш спокій.
 
Мати загиблого воїна Андрія Галущенко Зоя прочитала вірш на згадку про сина і висловила надію на те, що скоро війна закінчиться і більше не буде приводів ставити такі пам’ятники.
 
«На сході країни вирішується доля нашої країни. Але не тільки там, а в кожному домі, селі, місті. Від усіх нас залежить, буде наша держава вільною, вирветься вона з пазурів імперіалістичних намірів Москви. Я сподіваюся, що над Луганськом і Донецьком буде світити таке ж тепле і спокійне сонце, як над Одесою», — сказала «УМ» Зоя Галущенко.
 
Того ж дня, в Одесі також відкрили і пам’ятник полеглим в зоні АТО залізничникам.
 
Начальник регіонального філіалу «Одеська залізниця» Анатолій Урбанський зазначив, що «вони були не тільки лідерами на трудовому фронті, а й сміливими людьми на передовій».