Мільйони Порошенка і Cartier Тимошенко

01.11.2016
Мільйони Порошенка і Cartier Тимошенко

Петро Порошенко та Юлія Тимошенко подали декларації одними з останніх (Фото з сайту depo.ua)

Одними з останніх свої декларації подали Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

Виявилося, що Президент України Петро Порошенко є власником 104 компаній в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, в Угорщині, Литві та КНР, Британських Віргінських островах та у Нідерландах.
 
Окрім автомобілів, дорогоцінностей та предметів антикваріату, глава держави вказав ще й жіночі сумочки, що належать його дружині. 
 
Також Президент задекларував понад 26,3 млн. доларів, 540,4 тис. гривень та 14,3 тис. євро на банківських рахунках.
 
Готівкою глава держави зберігає лише 60 тис. доларів та 900 тис. гривень. Дружина президента Марина Порошенко має на банківських рахунках понад 71 тис. грн. та майже 9 тис. євро.
 
Президент та його родина є власниками будинку та трьох земельних ділянок у Козині, поблизу Києва, вартістю 30 мільйонів гривень, трьох земельних ділянок та двох квартир у столиці, квартири у Вінниці, а також бази відпочинку «Лебідь» в місті Лиман Одеської області.
 
Також у декларації пана Порошенка вказано вісім автомобілів представницього класу: Mercedes-benz 2010 р.в, BMW та Range Rover 2011 р.в., Jaguar 2008 р.в. та катер Bayliner 2005 р.в.
 
У декларації Порошенка вказані меблі, гарнітури, люстри, техніка, годинники, рояль Schimmel, килими.
 
Глава держави задекларував ще й 3 наручні годинники Hublot, 1 — Patek Phillip, та 2 — Breguet.
 
Глава держави також не забув про дві норкові шуби, кожушок із соболя, шкіряне пальто, жіночу шкіряну сумку рожевого кольору Fendi (вартість понад 100 тис. грн.) та чорні шкіряні жіночі сумки Dior та Chanel.
 
А от у Тимошенко все в рази скромніше. Вона задекларувала будинок на 588 «квадратів», квартиру на 59 кв.м та дві земельні ділянки по 1500 та 1862 квадратні метри.
 
Крім цього, на чоловіка Юлії Тимошенко записані 2 машини — Mercedes-Benz GL-350 CDI 2014 року та ГАЗ 14. Також на чоловіка Тимошенко Олександра записано більшість майна та доходів.
 
Сама ж Юлія Тимошенко в 2015 році отримувала зарплатню тільки у Верховній Раді.
 
В «Ощадбанку» екс-Прем’єр тримає 485 тисяч гривень, 2,9 млн. гривень чоловік Тимошенко тримає в «Фідобанку». Також Юлії Тимошенко належать сережки з перлинами та дрібним коштовним камінням фірми Mikimoto, сережки Chanel, Cartier та інші коштовності.