У напрямку розширення: українські і французькі аграрії зустрілись на бізнес-форумі

01.11.2016
Агропромисловий сектор є сьогодні одним з найбільш інвестиційно привабливих для європейських інвесторів.
 
Серед перспективних для інвесторів напрямів АПК України міністр агрополітики Тарас Кутовий назвав участь потенційних інвесторів у приватизації державних підприємств аграрного спрямування та виробництво сільськогосподарської продукції з більшою доданою вартістю.
 
Наразі співпрацю між нашими країнами в аграрному секторі координує українсько-французька робоча група з питань сільського господарства, яка визначає пріоритети співпраці.
 
Основними спільними напрямами, в яких зацікавлена Україна, є рослинництво, виноградарство та виноробство, тваринництво й ветеринарна медицина, співробітництво у здійсненні економічного моніторингу та аналізу сільськогосподарських ринків.
 
При цьому велику роль у розширенні співпраці відіграє залучення фінансової та технічної допомоги Франції як у двосторонньому форматі, так і в рамках співпраці Україна—ЄС.
 
Зокрема, у підтримці розвитку фермерських господарств, органічному виробництві, запровадженні географічних зазначень сільгосппродукції в Україні та розвитку локальних брендів.
 
«Нам важливо співпрацювати та конкурувати з європейськими партнерами, правильно показувати наші можливості та завжди бути попереду», — сказав очільник відомства.
 
Серед іншого у рамках візиту міністра до Франції відбулася його зустріч з громадою та відвідування заводу з переробки ТПВ Cristal.