Бойовики все менше обстрілюють села під Маріуполем і Станицю Луганську i все більше — Авдіївку та Щастя

25.10.2016
Бойовики все менше обстрілюють села під Маріуполем і Станицю Луганську i все більше — Авдіївку та Щастя

(Фото з сайта vk.com/my_avdeevka)

Окупанти знизили інтенсивність обстрілів з важкого озброєння на маріупольському напрямку: загалом 20 обстрілів.
 
За даними Міноборони, минулої доби по наших позиціях у Красногорівці та Павлополі окупанти випустили близько двох десятків мінометних мін, що в кілька десятків разів менше, ніж тиждень тому. 
 
Водночас на південних рубежах — у Водяному та Широкиному — активно ведуть вогонь снайпери противника. 
 
Найгарячіше зараз на донецькому напрямку: в селищі Луганське та в місті Авдіївка. 
 
«Окупанти застосовують важке озброєння: минулої доби по наших позиціях було випущено майже 100 мінометних мін. Левова частка ворожих обстрілів припала саме на Авдіївську промзону. Традиційно ворог вів вогонь зі східного напрямку», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Водночас на луганському напрямку ворог знову гатить iз мінометів по місту Щастя, мешканці якого вже звикли до відносної тиші. А село Троїцьке минулої суботи окупанти навіть накрили з «Градів». 
 
Що цікаво, ворожі гармати та міномети затихли в останні дні поблизу Станиці Луганської, яку останніми тижнями регулярно поливали вогнем. 
 
За словами полковника Лисенка, внаслідок обстрілів на Донбасі поранення отримали семеро захисників Украни. Водночас, за даними вітчизняної розвідки в локальних боях з українськими вояками загинуло щонайменше шестеро окупантів, ще шестеро — поранено. 
 

ДО РЕЧІ 

Президент України Порошенко обіцяє, що Україна не віддасть жодного клаптика землі навколо селища Станиця Луганська внаслідок розведення військ у цьому районі. 
 
«Ще до безпекового пакета робиться, щоби ми завершили процес розведення військ на трьох ділянках, мається на увазі Золоте, Петрівське та завершити Станицю Луганську. До речі, підкреслюю, щоби спростувати будь-яку брехню — жодного клаптика селища не буде віддано російським окупаційним військам. Україна звідти не відходить», — заявив Петро Порошенко.
 
За його словами, в цьому районі «Україна знімає один спостережний пост» з боку ріки Сіверський Донець.
 
«З того боку (ріки. — Ред.) російсько-терористичні війська знімають три пости, тому нам режим розведення, режим припинення вогню вигідний, тому що «Мінськ» — дорога до миру», — зазначив Президент. І додає, що не бачить альтернативи мінським домовленостям, бо це «єдина дорога до миру».
 
«Альтернативи дві — військове вирішення конфлікту і відкритий наступ на Росію. Я прошу порівняти військовий бюджет, можливості, прошу взяти на себе відповідальність за майбутні жертви», — додав Президент.