Хто важко працює. Ляшко вимагає забрати два мільярди в ГПУ та віддати фермерам і переселенцям

25.10.2016
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко оприлюднив прізвище автора скандальної поправки до Держбюджету про підвищення зарплати нардепам до 36 тисяч гривень.
 
«Україна має знати своїх героїв: автор поправки до бюджету про підвищення вдвічі зарплат депутатам — Олексій Мушак від БПП», — зазначив Ляшко на своїй сторінці у Facebook.
 
Лідер радикалів переконаний, що зарплати Президенту, міністрам та депутатам мають бути прив’язані до середніх зарплат по Україні та індексуватися відповідно до економічного зростання.
 
В умовах, коли мінімальні зарплати українців зростають всього на 160 гривень, піднiмати зарплати нардепам на 18 тисяч гривень Ляшко вважає аморальним.
 
«Я — за те, щоб всі українці, які важко працюють, отримували гідну зарплату. І коли в нас учителі, лікарі, фермери, будівельники, металурги будуть отримувати по 10-15 тисяч гривень, тоді можна говорити про підвищення зарплати народним депутатам, а поки що — не заслужили», — зазначив Ляшко.
 
Також політика обурило, що в наступному році уряд планує збільшити видатки на Генпрокуратуру на 2 мільярди гривень та підвищити вдвічі зарплати співробітникам прокуратури. 
 
«За що?! Я сьогодні подав поправку, щоб зняти 2 млрд. з ГПУ і направити ці кошти на компенсацію вартості житла переселенцям і на підтримку фермерів», — зазначив нардеп.
 
Раніше Ляшко оприлюднив вимоги Радикальної партiї до Держбюджету. Серед них: залишити спецрежим оподаткування для сільгоспвиробників, відновити держфінансування закладів профтехосвіти, індексувати пенсії тим категоріям українців, які отримують менше 1000 гривень на місяць, передбачити кошти на лічильники обліку газу, води, тепла на кожну квартиру, кошти на заміну котлів селянам, ухвалити ряд законопроектів, які дозволять радикально підвищити доходи дер­жавного бюджету.
 
«Інакше голосувати за бюджет ми не будемо», — попередив нардеп.
 
Нагадаємо, під час голосування за проект Держбюджету на 2017 рік у першому читанні Радикальна партія не надала жодного голосу.