У Саудівській Аравії стратили члена королівської родини

21.10.2016
Саудівського принца Туркі бен Сауда аль-Кабіра було страчено у столиці країни Ер-Ріяді за те, що у масовій бійці поблизу столиці три роки тому він застрелив чоловіка, повідомляє Бі-Бі-Сі.
 
Принц став 134-ю особою, яку було страчено за вироком суду шаріату цього року.
 
Але страта члена королівської родини для цієї країни є винятком. Подробиці страти не повідомляють, але смертні вироки тут зазвичай виконуються відрубуванням голови.
 
До цього найвідомішим випадком страти члена королівської родини було виконання смертного вироку Фейсалі бег Мусаїді аль Сауді за те, що він 1975 року вбив свого дядька, короля Файсала. 
 
Принц Туркі був засуджений до смертної кари Генеральним судом Саудівської Аравії за вбивство свого співвітчизника Абдель бен Сулеймана аль-Мухайміда, повідомив міністр внутрішніх справ цієї країни. Вирок був підтверджений Апеляційним судом та Верховним судом.
 
Також король Салман видав окремий декрет, яким дозволяється виконання смертного вироку члену його родини.
 
До цього родині вбитого пропонували грошову компенсацію, але вона відмовилась прийняти «криваві гроші». Державний телеканал «Аль-Арабія» та інші саудівські ЗМІ хвалять «рішучість» короля Салмана.
 
Глава МВС сказав, що «уряд налаштований зберігати порядок, стабілізувати безпеку та запроваджувати справедливість шляхом імплементації правил, які прописані Аллахом».
 
Більшість осіб у Саудівській Аравії засуджують до смертної кари за вбивства та контрабанду наркотиків, але у січні цього року також було страчено 50 осіб в один день за тероризм, серед них був і видатний саудівський шиїтський клірик шейх Нім раль-Німр.