Кадрова дисгармонія. "Динамо" зазнав другої поспіль домашньої поразки в груповому раунді Ліги чемпіонів

21.10.2016
Кадрова дисгармонія. "Динамо" зазнав другої поспіль домашньої поразки в груповому раунді Ліги чемпіонів

У грі з «Бенфікою» динамівці одну за одною марнували голеві нагоди. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Ситуація, в якій після другої поспіль домашньої поразки в Лізі чемпіонів опинився наставник київського «Динамо» Сергій Ребров, траплялася в житті, по суті, кожного тренера, що очолює великий футбольний клуб.
 
Ситуація, коли жити у вибудуваній раніше системі координат стає неможливо: як раніше, команда вже не грає, а керівництво клубу й уболівальники продовжують вимагати результат.
 
Особливо прискіпливими шанувальники й власники команди стають у моменти єврокубкових баталій, які для багатьох слугують своєрідним індикатором ігрового стану колективу.
 
Говорити про внутрішньокомандні проблеми «Динамо» почали ще влітку, щойно підопічні Реброва забуксували в національній першості. 
 
В один момент здалося, що динамівському наставнику вдалося виправити ситуацію, проте позитивне враження від кількох переможних поєдинків у ЧУ та гостьової нічиєї з «Бешикташем» зіпсували невдалі матчі в Одесі та в столиці, на НСК «Олімпійський» — проти «Чорноморця» та «Бенфіки» відповідно.
 
Після втраченої на останніх хвилинах поєдинку з «моряками» перемоги динамівці активно виказували бажання реабілітуватися.
 
«Виходили й не з таких ситуацій», — заявив Сергій Ребров напередодні візиту португальського чемпіона до Києва. 
 
Щоправда, після завершення двобою динамівців з «орлами» відчуття, що «Динамо» розпочало виправляти ситуацію, аж ніяк не настало. Навпаки, «всуху» програвши «Бенфіці», столичні футболісти лише додали собі проблем у контексті подолання групового бар’єру Ліги чемпіонів.
 
Водночас для Реброва прийшов час серйозно обміркувати свої подальші кроки на чолі «біло-синіх».
 
«Дехто з футболістів утратив мотивацію грати за «Динамо», — так виглядало головне пояснення динамівської поразки португальцям від очільника «біло-синіх».
 
Кілька тижнів тому президент «Динамо» Ігор Суркіс заявив, що заради майбутніх успіхів готовий сьогодні терпіти невдачі.
 
Якщо так, то нинішньому наставнику київського клубу, котрому, до слова, керівництво виказало підтримку, негайно слід розпочинати кадрову революцію, спрямувавши зусилля на прощання з немотивованими виконавцями, котрих у динамівському колективі, можна припустити, є досить багато.
 
Інша справа, чи готовий до таких радикальних кроків амбітний власник столичного клубу? За словами Реброва, грошей для придбання «потрібних» футболістів у «Динамо» сьогодні немає. Відтак єдиним реальним способом швидкої «реанімації» гри столичної команди є залучення гравців резерву до основної обойми.
 
Кількох талановитих резервістів у динамівській школі Сергій Ребров відшукав, утім, аби суттєво оживити ігровий малюнок, персон воротаря Артура Рудька, опорника Микити Корзуна та «вінгера» Віктора Циганкова виявилося замало.
 
Команді як повітря потрібен забивний форвард, без якого серйозних перемог бути просто не може. «Нам дуже соромно, що ми не використали свої шанси», — хіба що й міг сказати після поразки «Бенфіці» капітан та лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко.
 
Попри те, що гра з португальським візаві складалася для «біло-синіх» не найкращим чином — на початку обох таймів динамівці пропустили по голу, — підопічні Реброва мали вдосталь шансів на сприятливий для себе результат. Утім, як відзначив Ярмоленко, команду підвела реалізація.
 
Вочевидь відсутність у київському колективі психологічної гармонії неабияк б’є по його здобутках. І від того, як швидко там знайдуть «душевну рівновагу», не в останню чергу залежатимуть динамівські результати.
 
Хай там як, а Віталій Буяльський вірить, що «Динамо» вийде з групи — домашня невдача «Наполі» в матчі з «Бешикташем» не на жарт загострила інтригу в квартеті. Утім без перемог, яких наразі немає у команди Реброва, розмови про її участь у єврокубковій весні взагалі виглядають недоречними. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3-й тур. Група В.
«Динамо» (Україна) — «Бенфіка» (Португалія) — 0:2 (Сальвіо, 9 (пен.); Серві, 55); 
«Д»: Рудько, Д. Сильва, Хачеріді, Віда, Антунеш, Сидорчук (Гладкий, 80), Корзун, Федорчук (Буяльський, 56), Ярмоленко, Мораес, Гонсалес (Циганков, 71)).
 
«Наполі» (Італія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 2:3 (Мертенс, 30; Габбьядіні, 69 (пен.) — Адріано, 12; Абубакар, 38, 86; нереалізоване пенальті: Інсеньє, 50 («Н»)).
Турнірне становище: «Наполі» — 6, «Бешикташ» — 5, «Бенфіка» — 4, «Динамо» — 1.