В російському Орлі встановили пам'ятник царю-тирану Івану Грозному

18.10.2016
В російському Орлі встановили пам'ятник царю-тирану Івану Грозному

Російські холопи досі люблять і шанують Івана Васильовича.

На свято Покрови в місті Орел урочисто відкрили перший у Росії пам’ятник сумно відомому російському тирану, садисту та самодуру — царю Івану Грозному.
 
Навіть через більш ніж 400 років після смерті царя-вурдалака його особистість сприймається в Росії неоднозначно.
 
Частина мешканців Орла протестувала проти встановлення пам’ятника тирану перед театром юного глядача. Тому місце розташування монумента змінили, обравши набережну в місці злиття рік Оки та Орлика поруч із Богоявленським собором.
 
Прикметно, що глава РПЦ Кирил ідею встановлення пам’ятника сатрапу підтримав. А лобіював та просував її губернатор Орловської області Вадим Потомський. 
 
На відкритті пам’ятника Потомський порівняв Івана Грозного з чинним російським президентом Володимиром Путіним: «Ми є великий російський народ. Маємо великого і найпотужнішого президента, який змусив увесь світ шанувати Росію, рахуватися з нами. Як свого часу це зробив Іван Грозний. З Богом!».
 
Міністр культури РФ Володимир Мединський сказав на церемонії відкриття: «Встановлення монумента Івану Грозному в місті Орел — це не лише данина пам’яті царю і воїну, а й визнання спадкоємності всіх етапів нашої історії».
 
Як «спадкоємці» на церемонії відкриття були присутні біснуватий політик Володимир Жириновський та ватажок нацистського байкерського клубу «Нічні вовки» й особистий друг Путіна Олександр Залдостанов на прізвисько «Хірург». Останній виголосив патетичну промову в стилі Адольфа Гітлера.
 
«Від імені всіх «вовків російської весни» хочу подякувати тобі за те, що довів справу до кінця, незважаючи на скакання всіляких тарганів навколо цього пам’ятника, незважаючи на петиції і доноси, які писалися на тебе, ти все ж зробив це», — мовив слова подяки губернатору Потомському, звертаючись до нього на «ти», «Хірург».
 
А політолог Сергій Кургінян сказав: «Це перший пам’ятник великому царю. Він не є суперечливою фігурою, навпаки, його любить і шанує наш народ як захисника наших земель, нашої держави». Ці слова зустріли оплесками численні присутні на церемонії представники козацтва та російського православного духовенства.