Бойовики "ДНР" і "ЛНР" погрожують українським силовикам терактами через смерть «Мотороли»

18.10.2016
Бойовики "ДНР" і "ЛНР" погрожують українським силовикам терактами через смерть «Мотороли»

Місце вбивства «Мотороли» бойовики оточили бронетехнікою.

Убивство одного з найжорстокіших ватажків бойовиків так званої «ДНР» Арсена Павлова на прізвисько «Моторола» неабияк роздратувало інших військових злочинців на Донбасі.

 

Ватажок бандформування «Спарта» загинув не на полі бою, як личило б штучно створеному пропагандою «герою Новоросії», а в ліфті багатоповерхівки окупованого Донецька, де колишній автомийщик iз Росії «віджав» собі розкішну квартиру.

 

Тепер ватажки «ДНР» і «ЛНР» публічно погрожують офіційному Києву помстою за смерть відомого мародера, мовляв, Україна оголосила їм війну, хоча схоже на те, що «Моторолу» разом з охоронцем підірвали свої ж.

 

Павуки в банці, якою є окупована частина Донбасу, не припиняють розбірки за контроль над потоками контрабанди, гуманітарки з Росії, за видобуте вугілля та владу, яка дає вчорашнім люмпенам, які були ніким, відчути себе всім.

 

Звісно, в експертному середовищі висловлюють думки, що бойовика Павлова просто «прикрили» від відповідальності російські спецслужби, мовляв, насправді він живий-здоровий і доживатиме віку десь у російській глибинці.

 

Утім дані українських силових структур заперечують: «Моторолу» ліквідовано, інформацію перевірено на 100%.

 

І нагадують, що в Україні Павлова звинувачували в низці військових злочинів, зокрема розстрілі більше десяти українських військовополонених, серед яких був і солдат Ігор Брановицький (присвоєно звання Героя України посмертно).

 

«Терорист Арсеній «Моторола» Павлов знищений. Схоже, що своїми ж поплічниками по людиноненависницькому терористичному інтернаціоналу. Такий сумний, але справедливий кінець усіх таких виродків на нашій українській землі», — ствер­джує речник МВС України Артем Шевченко.

 

І дійсно, якби мерзотник був живий, чого б його дружина Олена Павлова тікала з Донецька в понеділок уранці в супроводі охоронців i з малим сином на руках? 

 

«Біжить, як щур, у паніці й страху. Кинула все, буде намагатися виїхати», «Ну не знаю, вийде чи ні, як би не зловили на першому ж блокпосту і не повернули назад», «Занадто цінний свідок, багато чого може розповісти і багато чого знає від свого вбитого нікчеми», — пишуть у соціальних мережах жителі окупованого Донецька, реагуючи на інформацію про втечу Олени.

 

Зауважимо, що російські пропагандистські ЗМІ впродовж понеділка активно висвітлювали тему вбивства Павлова і навіть показали місце, де стався замах: квартал у центрі Донецька біля будинку, де жив «Моторола», було оточено, район патрулювали бойовики «ДНР», а під’їзд до будинку перекрили військовою бронетехнікою.

 

Смерть ватажка бойовиків підтвердив і радник голови СБУ Юрій Тандіт. Водночас речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко вважає, що негіднику Павлову просто пощастило померти в ліфті. Бо така смерть позбавила «Моторолу» від неминучого покарання у вигляді довічного позбавлення волі. 

 

Полковник Лисенко нагадує, що Павлов не обіймав вищих командних посад в ієрархії незаконних збройних формувань, оскільки підрозділами російсько-окупаційних військ давно командують російські офіцери. 

 

«Здебільшого він запам’ятався як «піар-бойовик», обвішаний «нагородами», чим викликав лють у звичайних бойовиків, яким ця війна не принесла нічого, крім злиднів i каліцтва», — каже пан Лисенко. 

 

За даними Міноборони, в понеділок розлючені окупанти на донецькому напрямку перейшли до тактики точкових обстрілів українських позицій майже по всій лінії фронту.

 

А під Маріуполем — до тактики «випаленої землі», тотально руйнуючи населені пункти та українські оборонні рубежі на цій ділянці фронту. 

 

Ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив про те, що знає, «хто замовив» російського бойовика Арсена Павлова. Наразі терористи намагаються з’ясувати безпосередніх виконавців.

 

Колишній продавець курятини Захарченко каже, що вбивцям «не буде пощади», і переконаний, що, вбивши «Моторолу», Київ оголосив їм війну.

 

«Я так розумію, Петро Порошенко порушив перемир’я і оголосив нам війну. Ну тепер чекайте... Досить. Натерпілися, наобіцялися, наговорилися», — заявив Захарченко.

 

І погрожує українським силовикам помстою: «Не лише тут, а й у Житомирі, Харкові, Дніпрі та Києві... Коли ми прийдемо до вас додому, ніякої пощади до вас не буде!.. Ходіть тепер і бійтеся».

 

У свою чергу, ватажок бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький заявив, що вбивство Павлова — це «спроба Києва залякати Донбас».

 

Відтак лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак вважає, що вбивство «ката, покидька і моральної потвори «Мотороли» може бути використано ворогом як привід для здійснення терактів в Україні. Тому депутат закликав Службу безпеки України посилити антитерористичні заходи.