«Прошу пана...»

12.10.2016
У  Національному музеї Тараса Шевченка по 16 жовтня  проходитиме виставка  —«Майстри польського живопису на рубежі ХХ та ХХІ століть». Її проведення —  спільна ініціатива Асоціації культурної спадщини Польщі та львівського Музею ідей, яка розвивалася протягом шести місяців. Експозиція презентує  твори сучасного польського мистецтва, привертаючи увагу розмаїттям мотивів, стилів та кольо­рів. Національна галерея «Захента» надала можливість привезти з Варшави в українську столицю роботи Ярослава Моджєлєвські, Едварда Двурніка, Вільгельма Саснала, Томаша Чічерського, Деона Тарасевича, Терези Паговської та Ришарда Вінярські. Митці на своїх полотнах, використовуючи переважно олію та акрил, представляють  новий погляд на історичні, анімалістичні, абстрактні та народні теми. 
«Польська та українська культури завжди щільно взаємодіяли між собою. Бажання сприяти подальшому їх контакту помітне з боків обох держав, тому подібні проекти варто підтримувати та надавати їм статусності», — каже керівник відділу експозицій Національного музею імені Тараса Шевченка Михайло Зубар.
До речі, співпраця музею Тараса Шевченка  з міжнародними мистецькими інституціями відбувається постійно.  Зокрема, 30 вересня підписано договір про співробітництво  з Національним музеєм мистецтв Азербайджану та домовленість про майбутнє співробітництво з Єврейським інститутом ЇВО.