Усе для людей: На Київщині закрилася ще одна філія «Ощадбанку»

04.10.2016
Дзвінок до редакції «УМ» пенсіонера з села Коржі Баришівського району, що на Київщині, викликав чимало запитань.

Пан Михайло Будяк сповістив, що в його рідному селі закривають філію «Ощадбанку», в якій «годувалися» пенсіонери — отримували «копійки», які їм призначила держава за нелегку працю в минулому.

В оголошенні від 22 вересня, вивішеному на зачинених дверях філії, «ощасливили» місцевих пенсіонерів, повідомивши, що тепер свої кошти ті зможуть отримувати в «Ощадбанку» в... Борисполі. Літні люди неабияк засмутилися, адже стареньким не до снаги їхати кілька десятків кілометрiв по гроші. 
 
Варто зазначити, що село чимале й людне, адже ще на початку далеких 1980 рокiв тут побудували величезну «зразково-показну» свиноферму. А для людей, які приїхали з усього «Союзу», відгукнувшись на пропозицію тут працювати, влада звела в селі чималий квартал із чотириповерхових будинків. Життя кипіло.
 
І ось зараз літніх людей фактично кинуто напризволяще. 
 
Досить дивною, як розповідає пан Михайло, є історія закриття цієї злощасної філії. Місцеві жителі подейкують, що будівлю, на першому поверсі якої розташувалися свого часу пошта та «Ощадбанк» (який, до речі, нещодавно зробив євроремонт), облюбував хтось із бізнесменів. Другий поверх, де раніше була сільська рада, — суцільні руїни, окрім, хіба що крихітної перукарні. 
 
У сільській філії банку №10026/0921 пояснювали ще й дещо раніше, очевидно, готуючи морально людей, що, швидше за все, будуть вимушені переїхати, пов’язуючи це з постійними перебоями зі світлом i «зависанням» комп’ютера. Не секрет, додають літні люди, що й працівниця філії в Коржах, котра добирається на перекладних до роботи з іншого села, не хоче сюди їздити.
 
Хай там як, а простий люд укотре залишається в програші й наодинці зі своїми проблемами.