До кінця тижня в Україну циклон принесе дощі і похолодання

21.09.2016
До кінця тижня в Україну циклон принесе дощі і похолодання

20 вересня Одесу «залило» циклоном. Вночі в місті почався сильний вітер і дощ, а вже зранку 10-бальні затори призупинили весь електротранспорт. Рівень води подекуди сягав близько метра.
 
Деякі трамваї курсували чужими маршрутами.
 
«У зв’язку з безперервною зливою, складними погодними умовами звертаюся до керівників комерційних підприємств iз проханням зробити скорочений робочий день для працівників», — написав у «Фейсбуцi» мер Одеси Геннадій Труханов.
 
Прогнози синоптиків на найближчі дні досить невтішні для всієї країни. За словами народного синоптика Назара Марчука, вже до кінця цього тижня українці відчують різке похолодання, а подекуди потерпатимуть від дощів із грозами. 
 
За офіційними прогнозами, в Україні цього тижня, окрім північних та частково західних областей, пройде незначний дощ. Температура коливатиметься від +11 до +20 градусів.
 
Про це повідомляє Укргідрометцентр ДСНС України. На сході й у центрі країни очікуються дощі з грозами і вітер до 12 м/с. Денна температура прогнозується на рівні від +13 до +15. Чи ненайхолодніше буде в Донецькій і Луганській областях — від +12 до +14. На півночі країни без опадів, стовпчики термометрів показуватимуть приблизно таку саму температуру.
 
21 вересня, за християнським календарем відзначають свято Різдва Пресвятої Богородиці. Наші предки підмітили: якщо цього дня сприятлива погода, то й осінь буде теплою. Слідкували також за тваринами: якщо після Малої Пречистої худоба рветься на пасовисько зрання, то й зима буде ранньою.