У Києві горів недобудований Подільський міст

16.09.2016
У столиці у середу, 14 вересня, на недобудованому Подільському мосту виникла пожежа. Сталося це ввечері. На щастя, постраждалих немає, проте пошкоджено опору конструкції. А це може таїти небезпеку.
 
На місце події майже відразу після займання прибули рятувальники, проте вогонь загасити не вдалося, оскiльки досі ведуться ремонтно-будівельні роботи моста і там підключено електроенергію. Вогнеборці близько години чекали на відключення мережі.
 
Спочатку було встановлено, що на висоті 20 метрів Подільсько-Воскресенського мостового переходу сталася пожежа в електрощитовій iз подальшим горінням побутівки і будівельного сміття на площі 15 кв. м. На місце події викликали працівників «Київенерго». Ті, у свою чергу, встановили, що цей об’єкт обслуговують працівники КП «Мостобуд». 
 
За словами очевидців, вогонь сягав близько 1,5 метра, а через пожежні машини утворився затор. «На щастя, обійшлось без жертв. Проте є невелика небезпека часткового обвалу. Зараз з’ясовується причина загоряння, серед можливих версій — підпал та коротке замикання», — повідомляють у ДСНС Києва. 
 
Нагадаємо, будівництво Подільського мостового переходу було розпочато наприкінці 2003 року. Міст має стати частиною майбутньої Подільсько-Вигурівської лінії, яка з’єднає центр столиці з лівобережними житловими масивами. На сьогоднішній день будівництво переходу призупинено у зв’язку з проблемами фінансування.