На Оболоні оголосили безстрокову акцію проти будівництва

14.09.2016
Кількасот місцевих мешканців зібралися біля станції метро «Героїв Дніпра», щоб обговорити майбутню долю торговельного центру, через будівництво якого станція метрополітену почала тріщати по швах. І це вже не перший протест за кілька днів. Мітингувальники перекрили вулицю та вимагають негайно припинити будівництво.
 
На акцію закликають усіх небайдужих через соціальні мережі. Активісти вже вручили представникам забудовника ТРЦ на виході зі станції метро «Героїв Дніпра» попередження про безстроковість акції протесту. Люди вимагають приїзду мера на місце події.
 
Активісти переконані, що таку будівлю може не втримати столичне підземелля. Новобудова загрожує не тільки обвалом, можуть постраждати люди. «Вже зараз заходити до станції страшно, — каже «УМ» киянка Олена Ващук. — Ми змушені їхати до «Мінської», що також незручно, адже витрачається більше часу.
 
До того ж, через те ж будівництво зачинено ще один вхід на «Героїв Дніпра», що також затримує рух, особливо у годину пік». За словами жінки, через будівництво неможливо зранку вчасно потрапити на роботу, адже воно паралізувало ще й дві з трьох смуг дороги. Через це виникають проблеми з наземним транспортом. 
 
У мерії цю ситуацію поки не коментують, проте народний депутат від Оболонського району Людмила Костенко запевнила, що в разі отримання достатньої кількості голосів під відповідною петицією питання вирішиться на користь громади.
 
Нагадаємо, 8 вересня на станції «Героїв Дніпра», над якою будують ТРЦ Oasis Kyiv, було пошкоджено склепіння. Наразі руйнування у метрополітені відремонтували. Директор КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський та директор ТОВ «Мегалайн Інжиніринг» Володимир Градісов запевнили, що обвалу через будівництво триповерхового торговельно-розважального центру над станцією «Героїв Дніпра» не станеться. Також, за словами Брагінського, на будівництво є всі дозвільні документи.