Вантажте салат відрами

06.09.2016
Дивні діла часом творяться у наших північних сусідів. То вони роздають з лопати млинці на Масляну, то бульдозером чавлять «несанкціоновані» фрукти, а то влаштовують похорон салату «Цезар».
 
Утім із «Цезарем» свою помилку росіяни, схоже, врахували. Бо, замахнувшись на черговий рекорд у книгу рекордів Гіннесса і начикриживши просто на Красній площі, де колись страчували бунтарів, 20 тонн того ж  таки грецького салату, вони вирішили не знищувати харчі, а роздати всім охочим. Так у Москві відзначили заключний день щорічного військово-музичного фестивалю «Спаська вежа».
 
Чи варто уточнювати, що навколо дармового салату миттєво почалася тиснява, як у радянські часи, коли в магазин «викидали» якийсь товар. «Помилуваний» «Цезар» роздавали з вантажівки за допомогою відер, де його миттєво розтягали люди з пластиковими тарілками.
 
Журналіст Сергій Міхєєв, який опублікував на «Фейсбуці» фото і відео цього «дійства», сам похвалився, що приніс додому кілограм салату. Скільки салату опинилося під ногами, у повідомленні не уточнюється.
 
Після перегляду відео не лишає в спокої думка: чи то в росіян у крові сидить гіган­томанія, чи то їх вабить таке солодке слово «шара»? А може, і те, й інше. Правила етики і гігієни при цьому відпочивають.