Італійські карабінери навчатимуть українських нацгвардійців

31.08.2016
30 серпня в навчальному центрі під Києвом — Нових Петрівцях — італійські експерти з охорони громадського порядку розпочали навчання військовослужбовців Національної гвардії України. З цією місією до нашої країни прибуло четверо італійських військових. Оскільки карабінери як орган правового порядку входять до складу європоліції — Євроджендфор, то в Україні навчатимуть насамперед військовослужбовців, яких залучатимуть до охорони громадського порядку.
 
Таким чином у навчаннях візьмуть участь 36 нацгвардійців, двоє викладачів кафедри тактики
 
Національної академії Нацгвардії України та двоє представників міста Золочів. 
 
Упродовж місяця українці опановуватимуть нову специфіку підтримання правопорядку на вулицях країни: патрулювання важкодоступних місць, правила та порядок затримання правопорушників та зловмисників, порядок звернення до громадян, порядок затримання особливо небезпечних злочинців. Окрім цього, військові опанують техніку маневрування під час надзвичайних подій і стихійного лиха: повеней, масштабних пожеж чи землетрусів.
 
У Нацгвардії переконані, що такий європейський досвід дасть змогу українським військовим засвоїти складніші елементи техніки із забезпечення спокою громадян, які вже тривалий час використовують у Старому Світі. 
 
До слова, днями у навчальному центрі Національної гвардії у Золочеві на Львівщині відбувся перший випуск інструкторів для Нацгвардії. Сертифікати проекту Train the Trainers, що реалізується за участі фахівців міжнародного центру підготовки PATRIOT, отримали майже 40 військових.
 
Майбутні інструктори навчалися три місяці під керівництвом групи з навчального центру нацгвардійців, а також фахівців центру PATRIOT з Ізраїлю, Грузії та України, які мають досвід участі в бойових діях в Іраку, Афганістані, Ізраїлі, Грузії та зоні АТО на сході. 
 
Train the Trainers є частиною реформ, кінцевою метою яких є повний перехід Нацгвардії на стандарти НАТО. «Вперше інструктори-українці підготували інструкторів-українців! Це означає, що переформатування системи підготовки особового складу вже не просто проект, а об’єктивна реальність. Й інструктори-фахівці стануть основою цієї нової системи», — коментує голова PATRIOT, радник командувача Нацгвардії України Костянтин Паршин.