У школах і садочках Києва встановлять відеокамери на 1,1 млрд. грн.

26.08.2016
У школах і садочках Києва встановлять відеокамери на 1,1 млрд. грн.

Цього року київська влада на підготовку навчальних закладів до нового навчального року та осінньо-зимового періоду виділила 1,1 млрд. грн., котрі спрямовані не лише на ремонт приміщень чи обладнання, а й на вдосконалення навчально-виховного процесу і системи безпеки. Київрада вже до кінця року планує обладнати всі київські школи камерами відеоспостереження, а дитячі садки — «тривожними кнопками». 
 
«Ми хочемо бути впевнені, що діти в дитсадках та школах перебувають у безпеці. Тому плануємо встановити системи безпеки в кожному навчальному закладі», — повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.
 
Наразі рівень безпеки, зокрема в школах, залишає бажати кращого — зазвичай до закладу можна безперешкодно потрапити людям «iз вулиці». Наприклад, як це було у 2015 році — в кількох школах столиці орудував педофіл, який проникав у школи під виглядом батька і чіплявся до дівчаток просто в шкільних туалетах, ніби він лікар і повинен провести обстеження. І такі випадки не поодинокі.
 
Для створення належної системи безпеки та контролю  у дитячих закладах iз міського бюджету вже виділено понад 24,3 мільйона гривень на встановлення камер відеоспостереження, а також 7,6 мільйона гривень на встановлення системи «тривожна кнопка» служби охорони.