За порядком у Криму з Києва слідкуватиме новий прокурор

26.08.2016
Черговою ротацією у вищих ешелонах влади сповістили українців у відомстві Юрія Луценка. Цими днями Генпрокурор підписав розпорядження щодо призначення Гюндуз Айдин оглу Мамедова прокурором Криму.

Новий очільник буде відповідати за дотримання правопорядку в анексованому Криму. Голов­ний військовий прокурор України Анатолій Матіос, представляючи 39-річного колегу колективу кримської прокуратури, яка далеко не у повному складі переїхала до столиці після окупації півострова, пояснив, що має робити новопризначений кадр. 
 
Головним завданнями Ма­ме­дова стане результативне завершення актуальних кримінальних проваджень стосовно державних зрадників у найкоротші строки. Проте не менш важливим вбачається тісна співпраця з громадськістю та Меджлісом кримськотатарського народу з питань захисту прав мешканців Криму.
 
Пан Гюндуз зробив стрімку кар’єру й наразі є старшим радником юстиції. Мамедов закінчив Одеський державний університет імені Іллі Мечникова за спеціальністю «правознавство», здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Із цього ж року й донедавна — працював на прокурорських посадах в Одеській прокуратурі. До березня 2013 року обіймав крісла помічника прокурора, заступника прокурора району, прокурора відділу, начальника відділу, прокурора міста та заступника прокурора області.

Згодом, із березня по грудень 2013 року,  фактично переходить на наукову роботу, адже призначається головним науковим співробітником відділу Національної академії прокуратури України. Із грудня 2013 року по серпень 2016 року обіймав посади начальника відділу, прокурора міста та заступника прокурора Одещини. 
 
До речі, молодшим братом Мамедова є Ельчин Мамедов — керівник українського представництва компанії «Сокар», що є брендом, який належить найбільшій вертикально інтегрованій нафтогазовій корпорації Азер­байджану.
 
Наскільки ефективним виявиться нове призначення — покаже час, але спершу, як не крути, доведеться повернути Крим, і лише потім — стане можливим наведення там правопорядку.