До яких країн українцям легше всього отримати візи

16.08.2016
Попри те, що сезон відпусток уже завершується, питання подорожей за кордон, особливо у країни ЄС, і надалі залишається актуальним для українців. Для цього журнал «Фокус» склав рейтинг найбільш лояльних до українців посольств Шенгенської угоди.
 
«Відкритість» країн оцінювали за основними параметрами: частки видачі мультивіз та відмов.
 
Тож у підсумку до топ-країн, котрі охоче дають українцям «зелене світло», потрапили Словенія, Естонія та Латвiя. Частка вiдмов у видачi вiз у Латвiї склала всього 0,2%, Словенiї — 1,6% i 2,4% в Естонiї.
 
«Рівень відмов при отриманні естонської візи залишається одним із найвищих серед східноєвропейських країн. Водночас щодо мультивіз для українців, то тут відсоток досить високий — 66%», — зазначили у виданні. А Словенія при такій мізерній кількості відмов і нечувано високому показнику видачі мультивіз — аж 94% — є ідеальною країною для отримання короткотермінової візи, — наголосили в рейтингу, — на відміну від Латвії, де мультивізи дають неохоче — всього 49%. 
 
У середині списку опинились Португалія, Словаччина, Литва, Данія, Швейцарія, Австрія тощо. Серед країн, не надто привітних до українських туристів, — Іспанія, хоч і рівень відмов і незначний (1,3%), частка мультивіз надзвичайно мала — 17%, Франція — майже 1% відмов, але відсоток мультивіз — усього 21%, Чехія — 2% відмов і 30% мультивіз. 
 
Нелояльними ж до українців виявилися скандинави. Записатись у консульства скандинавських країн для подачі документів практично неможливо через відсутність вільних місць. А частка відмов у Норвегії, Фінляндії, Швеції, зазначено у рейтингу, в межах 4-5%. До речі, такий же показник зафіксовано і в німецькому консульстві.
 
Окрім цього, при оцінюванні звертали увагу і на такі параметри, як кількість днів очікування для подачі документів через консульство і візовий центр, наявність необхідності викупу квитків і передоплати готелю.