Львівський університет Франка створив інтерактивну мапу для першокурсників

16.08.2016
Львівський університет Франка створив інтерактивну мапу для першокурсників

Звіряйся, щоб не загубитися.

З 1 вересня 2016 року Львівський національний університет імені Івана Франка відкриє свої двері для тисяч першокурсників. Частина з них народилися і живуть у Львові, ще частина приїде на навчання з різних куточків України. Тому ЛНУ  підготував мапу для новачків, на якій його приміщення не лише позначені, а й  розподілені за призначенням.
 
Як ідеться у повідомленні вишу, для кожного перші дні стануть найваж­чими, адже все буде ще нове і незвідане. Тому, щоб якнайшвидше адаптуватися до університетського життя, краще вивчити всі важливі маршрути, дізнатися, де розташовані корпуси, бібліотеки чи просто можна смачно пообідати, абітурієнти можуть скористатися інтерактивною мапою, розміщеною на офіційному сайті університету.
 
«Робота над проектом тривала впродовж кількох місяців і розпочалася з опитування студентів. Власне, побажання студентів та абітурієнтів щодо інформаційного наповнення веб-портала лягли в основу ідеї створення такої карти», — повідомляють в університеті. 
 
На мапі позначено всі факультети, коледжі, гуртожитки та бібліотеки університету. За допомогою спеціальної опції можна визначити своє місце перебування і прокласти найкращий маршрут до потрібного корпусу. Така опція стане у пригоді найперше тим першокурсникам, які приїхали на навчання з інших населених пунктів і поки ще добре не вивчили місто.
 
«Я тільки вступив, а університет вже дбає про мене. Впевнений, що на таку карту чекало багато першокурсників і не лише цьогорічних. Я жодного разу не був у місті Лева, тому навіть дорога з вокзалу до гуртожитку буде для мене пригодою», — каже першокурсник Максим.
 
Викладачі тішаться, що з новою картою у першокурсників більше не буде «відмазки», що не знайшли корпус чи загубились по дорозі з гуртожитків.
 
Інтерактивна карта буде корисною і під час відпочинку, адже на ній позначені місця, де можна цікаво провести вільний час: університетський Центр культури та дозвілля, актова зала, ботанічні сади, спорткомплекси, спортзали, басейни, парки.
 
Інтерактивна карта — це лише перший етап, університет планує розмістити на веб-порталі 3D-тур по головному корпусу, котрий є пам’яткою архітектури і також приваблює чимало туристів.