Чиновники КМДА подорожують світом за кошти киян

12.08.2016
Літо — пора відпусток. Але якщо ти чиновник КМДА, то подорожувати можна й під час роботи, й, зрозуміло, за державний (тобто наш із вами) кошт. 
 
«Відзначилася» цьогоріч ціла низка київських «босів» від влади. Зокрема, як повідомляє сайт KievVlast, із 28 червня по 17 липня начальник управління мистецтв та культурно-освітніх установ Сергій Анжияк, директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксана Колтик і заступник директора Департаменту фінансів КМДА Олександр Корінь здійснили незабутню подорож до Піднебесної.
 
Звісно, в Китай їздили лише заради блага киян, адже вивчали передовий досвід азійських друзів щодо адміністративного управління в Наньчані, Пекіні, Шанхаї і Цзиндечжені. У Китаї вони здибалися з такими ж «працівниками» з Молдови, Узбекистану, Киргизії, Палестини, Афганістану, Гондурасу й «доповіли» згодом своєму «начальству», що «познайомилися та обмінялися досвідом із колегами».
 
Водночас «освоювала» Європу інша чиновниця — директор Департаменту громадських комунікацій КМДА Марина Хонда, але вже у складі другого «десанту» української делегації, яка вивчала механізм співпраці держави з громадськими організаціями. 30 червня вся ця «братія» поїхала за досвідом у Мінськ. Та довго у сябрів «учні» не затрималися, бо вже 1 липня гайнули в Австрію, де пробули до 5 липня. Проте непосидючим київським чиновникам і цього видалося замало, тож із 5 по 9 липня їх можна було вже побачити на пляжах Атлантичного океану, води якого омивають португальський Лісабон. Виявляється, у чужій столиці «кияни» вивчали досвід щодо надання соціальних послуг!..
 
Та не «пас задніх» і «птах» вищого польоту — сам пан Микола Поворозников, заступник голови КМДА, котрий із 16 по 24 липня був у «надважливому» службовому відря­дженні, аж у... ПАР. Найпівденнішу точку африканського континенту — місто Дурбан, столичний чиновник відвідував, щоб перейняти передовий досвід у боротьбі зі СНІДом, узявши участь у 21-й Міжнародній конференції, присвяченій цій проблемі (можливо, краще б лікарів відрядив на цей захід). 
 
Таким ось плідним і насиченим видалося «робоче» літо-2016 для столичних чиновників. Тож, шановні кияни, працюйте, вчасно сплачуйте податки й комунальні послуги, бо ж досвід — річ не з дешевих, і хто ж його нам привезе, як не «ріднесенькі» чиновники з КМДА.