Контрольні пости "Мар'їнка" і "Станиця Луганська" бойовики накрили вогнем

12.08.2016
Контрольні пости "Мар'їнка" і "Станиця Луганська" бойовики накрили вогнем

Блокпост у Мар’їнці вчергове закрили після обстрілу.

На окупованому Донбасі ворог збільшує кількість обстрілів позицій ЗСУ: позаминулої доби бойовики гатили з важкої артилерії, мінометів і гранатометів 67 разів, тоді як за день до цього — не більше 50 разів. 
 
Як повідомляє прес-центр штабу АТО, найбільше обстрілів (майже половина від загальної кількості — 32) зафіксовано на Маріупольському напрямку. На цьому ж відрізку лінії розмежування окупанти найактивніше використовують безпілотники. 
 
Водночас у Мар’їнці, що на Донеччині, в результаті прямого попадання снаряду в дах приватного будинку осколкові поранення отримали діти 8 і 13 років. Хлопчики саме гралися в кімнаті, коли осколки посікли все приміщення. Дітей госпіталізовано до лікарні в Кураховому. 
 
Під потужний обстріл потрапили контрольний пост «Мар’їнка» i КПВВ «Станиця Луганська». Постраждалих серед прикордонників і мирних мешканців немає. 
 
Загалом упродовж позаминулої доби в зоні проведення АТО загинув один захисник України, чотири отримали поранення. За словами речника адмністрації Президента з питань АТО Олександра Мотузяника, окупанти також зазнали втрат: упродовж 8-9 серпня загинуло 5 окупантів, ще 16 — отримали поранення. 

ДО РЕЧІ

Президент Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність підрозділи, що стоять біля адмінмежі з Кримом. Таке доручення глава держави дав під час наради з силовиками у зв’язку з заявами керівництва РФ.