Дім для Емі

03.08.2016
Дім для Емі

Емі Уайнхауз.

Батьки готові зробити все, щоб їхні діти були щасливими. А коли щось робити стає пізно, роблять усе, щоб зберегти пам’ять і допомогти іншим не повторити їхніх помилок.
 
Саме так вирішив вчинити батько відомої британської співачки Емі Уайнхауз, який після смерті доньки заснував благодійний фонд її імені. А днями при цьому фонді відкрився реабілітаційний центр для жінок iз наркотичною, алкогольною та нікотиновою залежністю.
 
Центр під назвою «Будинок Емі» розташований у Лондоні, у закладі 12 кімнат, де можуть розміститися 16 жінок. Курс реабілітації розрахований на три місяці та включає в себе заняття йогою, різні семінари з працевлаштування і подальшої соціалізації.
 
Інтерес до імені Емі Уайнхауз підігрівся у лютому, коли документальний фільм про неї отримав «Оскара», обійшовши нашу стрічку «Зима у вогні» про події на Майдані.
 
За життя дівчина встигла випустити лише три альбоми, але вже другий із них Вack to Black приніс Уайнхауз п’ять премій Grammy, за що співачка навіть потрапила у Книгу рекордів Гіннесса. ЇЇ пісні запам’яталися цікавим вокалом і глибокими текстами.
 
Утім в особистому житті Уайнхауз навряд чи була щасливою. Як відомо, Емі свого часу мала серйозні проблеми з алкоголем і наркотиками і чимало часу провела в реабілітаційних клініках. Але і це не допомагало. 27-річну співачку п’ять років тому знайшли мертвою у своєму будинку в Кемдені, в північному Лондоні.
 
За офіційною версією причиною смерті став серцевий напад після надмірної порції алкоголю.
 
Після смерті співачки в її квартирі знайшли документи на удочеріння десятирічної дівчинки Данніки Августіни. 
 
Тепер батько Емі сподівається, що доля його доньки стане повчальною для інших жінок, які втратили в якийсь момент себе в цьому житті. А може, це з його боку просто спроба спокути?