Фрацію Радикальної партії в повному складі викликали на допит до ГПУ

02.08.2016
Фрацію Радикальної партії в повному складі викликали на допит до ГПУ

Фрацію Радикальної партії в повному складі викликали на допит до ГПУ

Ранок понеділка для лідера Радикальної партії Олега Ляшка розпочався з візиту до ГПУ. Окрім того, Генпрокуратура вперше в історії викликала на допит одразу всю парламентську фракцію РПЛ.
 
За словами Ляшка, у нього склалося враження, що у Ген­прокуратури немає жодної справи, по якій він або інші депутати його фракції не проходили б як свідки.
 
«Поки мене допитували по справі подій у Києво-Святошинському суді дворічної давнини, до мене зайшов начальник управління Сергій Горбатюк, який попросив бути свідком у справі Єфремова, потім зайшов ще один слідчий, який запросив бути свідком в іншій справі, потім ще один... Загалом — десь п’ятеро слідчих просили бути свідками у різних справах або мене, або інших моїх колег — Мосійчука, Лозового, Лінька», — повідомив Ляшко. 
 
Колективний виклик до ГПУ всіх депутатів фракції, за словами Ляшка, містить багато нестиковок.
 
«Ревно виконуючи замовлення влади і своїх прокурорських начальників, слідчий Генпрокуратури Підлужний викликав одночасно ВСІХ членів парламентської фракції Радикальної партії на допит у справі, яку зареєстрували за моїми ж повідомленнями про те, що за неголосування про притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Клюєва у травні 2015 року у Верховній Раді пропонували величезні хабарі депутатам. Але саме бездіяльність цього слідчого, який з травня 2014 року імітував розслідування справи проти Клюєва, призвела до втечі Клюєва і зняття санкцій Європейського Союзу!» — нагадав Олег Ляшко. 
 
За словами нардепа, тепер, більше ніж за рік після дозволеної втечі Клюєва, влада використовує ручного Генпрокурора і залежних від нього слідчих для імітації перед суспільством розслідування цієї справи. 
 
Нардеп зазначив, що вітає наміри ГПУ розслідувати резонансні злочини, але в нього складається враження, що виклики депутатів з Радикальної партії на допити не мають нічого спільного з реальною боротьбою зі злочинністю. Він стверджує: влада оголосила його команді терор за політичну позицію.
 
«Попереджаю співробітників органів прокуратури про відповідальність за виконання політичних замовлень, яка обов’язково настане разом зі скорою зміною влади і Генпрокурора», — зазначив лідер Радикальної партії.