Під час хресної ходи поліція вилучила у "набожних" ножі, металеві труби і газові балончики

28.07.2016
Через можливі провокації у середу в столиці були запроваджені безпрецедентні міри безпеки: до охорони порядку залучено 4,5 тисячі правоохоронців, 1,5 тисячі нацгвардійців та 500 оперативних працівників СБУ. А на Хрещатику й майдані Незалежності навіть позабирали всі урни, аби в них не можна було закласти вибухівку. Було тимчасово зачинено одну з центральних станцій метро.
 
Зранку учасників ходи, організованої УПЦ МП, 20 автобусами підвезли на Європейську площу, звідти вони піднялися на Володимирську гірку, де о 13-й годині розпочався молебень. На Володимирській гірці до і навколо пам’ятника князю Володимиру попередньо встановлювали ­огорожу. 
 
На Європейській площі всі учасники ходи попередньо проходили через металеві рамки та пред’являли документ. Не обійшлося без інцидентів. Під час огляду особистих речей у декотрих осіб серед особистих речей поліція знайшла заборонені предмети — ножі, металеві труби, газові балончики.
 
«Набожні» бабусі провокували оточуючих агресивними словами, а один із «віруючих» — розбив ногою фотографу камеру.
 
За різними оцінками, на молебні зібралося від 5 до 10 тисяч людей (куратори дійства анонсували не менше 30 тисяч «паломників»). Серед учасників зібрання — народні депутати від «Опозиційного блоку».
 
Після молебня на Володимирській гірці в Києві госпіталізували у 18-ту міську лікарню двох людей. Спекотного дня в обох — зневоднення та підвищення артеріального тиску.