Після Техасу й Арізони: Україна буде напряму купувати вживану сільгосптехніку з США

28.07.2016
Після Техасу й Арізони: Україна буде напряму купувати вживану сільгосптехніку з США

Джейсон Гейссар, Президент Structured Trade Finance Corporation, на зустрічі з міністром агрополітики України Тарасом Кутовим обговорили можливості постачання доступної сільгосптехніки для українського споживача.
 
Темою розмови став спільний проект продажу та купівлі вживаних комбайнів та тракторів зі США та ЄС «Поставка вживаного сільськогосподарського обладнання для України».
 
За словами Джейсона Гейссара, у проекті візьмуть участь такі всесвітньо відомі компанії, як John Deer, CNH, Claas.
 
Представник американської сторони наголосив: «Поставка обладнання проходитиме від прямих дилерів. Уживанні сертифіковані комбайни того ж бренду та потужності коштуватимуть половину чи навіть менше, ніж нові. Якісне технічне обладнання допоможе збільшити продуктивність сільського виробника та обсяги експорту до європейських країн».
 
Підтримка малого та середнього фермерства — головне завдання для Мінагрополітики, вважає український міністр. Сьогодні вони не мають коштів на самостійне придбання дорогої та якіснiшої техніки. Тому одним iз правильних рішень є спільна розробка лізингової системи.
 
Наразі у структурі машинно-тракторного парку аграрних підприємств України, особистих селянських та фермерських господарств, за даними прес-служби Мінагрополітики, трактори (309 тисяч одиниць) складають: 80 відсотків вітчизняного виробництва та країн СНД; 1,7 — компанії «Джон-Дір»; 1,1 — Кейс; 0,3% — Клаас; 5,1 відсотка — YTO, Фотон (Китай) та інші. Майже 80 відсотків iз наявних технічних засобів відпрацювали амортизаційний термін.
 
Міністерство аграрної політики та продовольства України протягом 2013–2016 років здійснює супровід низки інвестиційних проектів для налагодження виробництва сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняними підприємствами сільськогосподарського машинобудування із залученням інвестицій, у тому числі іноземних.