Луценко обіцяє заарештувати високопоставлених СБУшників-«рекетирів»

27.07.2016
Генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в Чернігові анонсував затримання найближчим часом групи працівників СБУ із «серйозними зірками на погонах», які причетні до катувань та здирництва. За його словами, ці посадові особи пiд час дiзнання стріляли в людей у ноги, в руки, ламали черепи.
 
Генпрокурор також похвалився: «На Рівненщині тепер я маю моральне право спокійно приїжджати та спокійно ходити по своєму місту після того, що правоохоронцям удалося зробити з «бурштиновою мафією». Ця мафія вважалася недоторканною, бо бурштин минулого року давав 1 млн, доларів на день «кешем», цього року експерти кажуть «лише» про 700 тис. на день. А ціла група працівників СБУ найближчийм часом буде також заарештована».
 
Щоправда,   манера пана Луценка анонсувати затримання нагадала весну 2005 року, коли він, будучу керівником МВС, «запросив» на «каву» Юрія Кравченка (підозрюваного у «справі Гонгадзе»). Але, зовсім скоро після публічного «запрошення», Кравченка знайшли застреленим у його будинку під Києвом двома пострілами в голову (за офіційною версією —це «самогубство»).  
 
Політолог Володимир Фесенко спеціально для «УМ» прокоментував нинішні гучні анонси Юрія Луценка так: «У цій  заяві більше запитань, ніж відповідей. Те, що є певні протиріччя й напруга в стосунках між різними правоохоронними органами (СБУ-МВС-НАБУ-Військова прокуратура) — це факт! Це і є головною суттю заяв. Але такі протиріччя між силовими структурами є в багатьох країнах. Вважаю, що все ж не варто з’ясовувати стосунки між силовими відомствами в публічній сфері, це варто робити в інший спосіб».
 
«Щодо «анонсів» Генпрокурора, то треба робити поправки на його особисті риси характеру. Не варто забувати, що Луценко — колишній журналіст й діє на «автоматі»: що думає, те й говорить. Іноді, можливо, йому треба було б і промовчати, або діяти в інший спосiб», — резюмував  Володимир Фесенко.