Білорусь прагне нормалізації відносин із Америкою

08.07.2016

Кiм Чен Ин під санкціями США

Сполучені Штати вперше запровадили персональні санкції проти лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Американський уряд звинувачує його у порушеннях прав людини. Також санкції торкнулися десяти інших північнокорейських високопосадовців. Пхеньян вже давно є об’єктом масштабних міжнародних санкцій через свою ядерну програму. Новий крок США аналітики називають спробою ще більше ізолювати країну.

Білорусь прагне нормалізації відносин із Америкою

Президент Олександр Лукашенко говорив на цю тему з повіреним у справах посольства США в Мінську Рауландом Скотом, який завершує роботу в Білорусі. Без нормалізації відносин між Білоруссю та США зовнішня політика Мінська не буде повновартісною, зазначив президент Білорусі. Відносини Мінська з Вашингтоном упродовж довгих років не є найкращими. США послідовно вимагають дотримання в Білорусі демократичних стандартів. У 1995 році неподалік Берестя білоруське військо збило американський аеростат, внаслідок чого загинули дві особи. Ця подія лягла тінню на двосторонні білорусько-американські взаємини.

Копiя ковчега Ноя

У США збудували з дерева точну копію ковчега Ноя завдовжки 155 метрів. Спорудження, яке тривало шість років і на якому працювала одна тисяча осіб, і коштувало 102 мільйони доларів. Очікується, що це привабить сотні тисяч прочан і просто туристів, які залишать багато доларів. Лише впродовж року споруду на околиці американського міста Вільямстаун у штаті Кентуккі мають відвідати два мільйони туристів. 

РПЦ за биття дітей «із любов’ю»

Четвертого липня президент Росії Володимир Путін підписав прийняті Держдумою поправки до закону, за якими биття дитини, яке не пов’язане iз нанесенням шкоди для її здоров’я і було здійснене вперше, буде каратися адміністративними заходами — штрафом, арештом або громадськими роботами. В інших випадках за побиття члена родини передбачається кримiнальна відповідальність як за акти хуліганства. Нові законодавчі поправки різко засудила Російська православна церква. В її заяві говориться: «Святе Письмо і Свята Традиція передбачають можливість застосування розсудливих і з любов’ю фізичних покарань, як невід’ємної частини визначених самим Богом батьківських прав». n