Знов за рибу штрафи

05.07.2016
На Київщині співробітники рибоохоронного патруля під час дводенної спецоперації у акваторії Київського моря виявили автомобіль із вантажем нелегально виловленої риби.
Документи свiдчать, що водій мав право на перевезення 297 кілограмів карася та щуки. При перевірці риби насправді виявилося 606 кілограмів, а до згаданого переліку видів додалися також судак, лящ, чехоня, плотва та плоскирка.
 
За словами начальника Київського рибоохоронного патруля Володимира Мухіна, правопорушник, пояснюючи похо­дження риби, зазначив, що придбав її за готівку та без документів походження для подальшого перепродажу. За виявленим фактом складено адміністративний протокол.
 
Тільки впродовж чотирьох днів представники Київського рибоохоронного патруля  викрили більш як десять порушень. Виявилося, що лише за ці кілька днів рибному господарству регіону було завдано очевидних збитків на суму  11 176 гривень.
 
Нагадаємо, Київський рибоохоронний патруль розпочав роботу 16 червня. Він став пілотним проектом Держрибагентства із реформування системи охорони водних біоресурсів України за системою контролю європейського рівня.