І кава в ліжко

05.07.2016
Справжні почуття — ті, які пройшли перевірку сімейним життям і головним його жахом — побутом. Тож двоє англійських пенсіонерів, щоб полегшити життя своїм коханим і ще раз довести силу своїх почуттів, сконструювали машину для приготування сніданків. Ця диво-техніка сама варить яйця у різний спосіб, смажить тости, заварює чай або каву і навіть подає свіжу ранкову газету.
 
Автори винаходу — колишній пілот Пітер Браун і його друг, ювелір Мервін Наггет. Чоловіки сконструювали машину з непотребу, який познаходили в гаражі. Виглядає агрегат доволі кумедно (наприклад, частиною конструкції стало плюшове курча), однак механізм його досить складний: машина має вісім мікропроцесорів, які контролюють роботу тринадцяти маленьких двигунів.
 
Самі винахідники зізнаються, що не прагнули здійснити науково-технічну революцію, а лише хотіли повеселити дружин. «Цей дурнуватий, але милий пристрій демонструє нашу любов і турботу», — говорить Пітер Браун. Утім, якщо й інші жінки захочуть отримати такий подарунок, скажімо, на день народження, це може стати непоганим бізнесом. Тож сивочолим ейнштейнам варто поспішити запатентувати свій винахід, поки це не зробив хтось завзятіший.