Екс-мер Києва Олександр Омельченко не їде, а летить

30.06.2016
Упродовж тривалих вихідних через колосальну кількість авто, які з’явилися на українських автошляхах, різко збільшилася кількість ДТП. Одна з них трапилася з «віп-водієм» — екс-мером Києва Олександром Омельченком. Аварія сталася у вівторок, 28 червня, на Південному мосту у Києві. Фура їхала по третій смузі, а авто Омельченка — по другій. Зіткнення сталося тоді, коли дві машини одночасно вирішили перелаштуватися. У машини екс-мера розбито дзеркало та подряпані двері. Обидва учасники ДТП не вважають себе винними, ніхто з них не хотів брати вину на себе, тому й довго сперечалися на дорозі. Внаслідок аварії ніхто не постраждав.
 
Варто нагадати, що це далеко не перша ДТП, в якій фігурує прізвище Олександра Омельченка. 5 листопада 2009 року на виїзді з села Чапаївка під Києвом джип, за кермом якого перебував екс-мер, збив на смерть пішохода  — будівельника Олександра Карпинського. МВС порушило кримінальну справу за фактом цієї ДТП. Тодішній глава МВС Юрій Луценко повідомляв, що Омельченко під час керування автомобілем перебував у тверезому стані, а його машина рухалася з дозволеною швидкістю, близько 70 км/год. У червні 2010 року слідчі столичної міліції заявили, що не встановили складу злочину в діях народного депутата. Справу, порушену проти Омельченка, було закрито. 
 
У лютому 2013 року біля станції метро «Арсенальна» близько 9-ї години ранку джип екс-мера Києва Олександра Омельченка вилетів на смугу зустрічного руху й врізався в огорожу. На місце ДТП прибули співробітники ДАІ, які, поговоривши з екс-градоначальником, його відпустили. 
 
Ще одна аварія за участю авітівки Омельченка сталася 20 грудня 2015 року. Особу постраждалої вдалося встановити лише наступного дня, оскільки до реанімації вона потрапила у комі, а документів із собою не мала. Водій Омельченка Анатолій Нищун узяв провину на себе, його затримали. Свідок аварії розповів, що авто Омельченка й до аварії на трасі поводилось небезпечно та ледь не скоїло ДТП на зустрічній смузі.  22 грудня Анатолію Нищуну обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній ­арешт. Наступного дня постраждала померла у лікарні. 
Очевидно, безкарність породжує нові злочини, нехай і не навмисні. А закон повинен бути один для всіх.