Робінзон на 50 мільйонів

30.06.2016
Рай можна не лише віднайти, а й створити своїми руками. Редактор однієї з англійських газет Брендон Грімшоу ще у далекому 1973 році вирішив круто змінити своє життя, кинути престижну роботу й оселитися на невеличкому острові на Сейшелах, який він ще у 1964-му придбав за 13 тис. доларів. На той час на Муайєн 50 років не ступала людська нога — існували легенди, що острівець служив притулком для піратів. Та й земля там була не така родюча.
 
Прибувши на Сейшели, Брендон узявся облаштовувати свою власність. Разом із аборигеном на ім’я Рене Лафортен вони впродовж сорока років висадили на острові 16 тисяч дерев і вимостили майже 5 км стежинок. А головне — вони привабили на острів дві тисячі видів птахів та розвели кілька сотень гігантських черепах, які на той час були на межі вимирання. 
 
Тепер на крихітному Муайєні зосереджено дві третини фауни Сейшельських островів. Закинутий острів перетворився на справжній рай. Подейкують, що кілька років тому принц Саудівської Аравії запропонував Грімшоу за його острів 50 мільйонів доларів для того, щоб організовувати тут відпочинок для друзів, однак британець відмовився. Він домігся, щоб його острів у 2008 році було оголошено Національним парком.