Кривава Трійця: протягом трьох святкових вихідних на Донбасі загинуло шестеро українських вояків

22.06.2016
Навіть на Зелені свята окупанти і бойовики не припиняли обстрілів позицій ЗСУ з важкої артилерії, а ворожі диверсанти — штурмувати опорні пункти української армії. Як результат, протягом святкових вихідних на Донбасі загинуло шестеро захисників України. Утім, за даними штабу АТО і військової розвідки, окупанти втратили значно більше своїх бойовиків. 
 
 
На світле свято Трійці особливо загострилася ситуація у Красногорівці. Минулої неділі окупанти обстріляли багатостраждальне місто з танків та випустили по ньому понад 70 мін. У ніч на понеділок ворог знову відкрив вогонь по житловому сектору Красногорівки, зруйнувавши кілька людських осель. Один снаряд потрапив у багатоповерхівку, внаслідок чого поранення отримали дві жінки. Місцева поліція повідомляє, що доньку та її матір госпіталізовано. 
 
 
Відтак спостерігачі групи СЦКК «Красногорівка» у присутності патруля ОБСЄ провели фотофіксацію фактів порушення режиму припинення вогню. 
Штаб АТО одразу попередив, що бойовики готують провокаційний мінометний обстріл сусіднього Комінтернового, яке перебуває під їхнім контролем. Мета: звинуватити ЗСУ в порушенні Мінських угод. 
 
 
Власне, так і сталося: у понеділок ввечері бо­йовики обстріляли окуповане Комінтернове з мінометів, спаливши цивільний будинок. Уже у вівторок вранці ватажки терористичної «ДНР» провели нараду з керівниками окупаційної адміністрації прифронтових міст, де цинічно волали про «недотримання українською стороною Мінських домовленостей». Як «доказ» окупанти демонстрували зруйновані оселі людей, по яких самі ж вели вогонь.
 
 
«Ворог розміщує свої артилерійські підрозділи та танки в житлових кварталах тимчасово окупованих міст та селищ, знаючи заздалегідь, що українські бійці не будуть стріляти у відповідь по мирних мешканцях, — заявили у штабі АТО. — Зокрема, вогонь бойовики ведуть переважно у нічний час, коли патрулі ОБСЄ не можуть фіксувати їхніх злочинних дій». 
 

ДО РЕЧІ

Блокпости бойовиків на Донбасі укомплектовані на 30-40%, заявляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. За його словами, на кордоні з Україною стоїть багато російських військ і артилерії.
 
 
«Якщо подивитися на блокпости з тієї сторони, ми бачимо укомплектованість до 30-40%, якраз iз місцевих терористів і сепаратистів. Через це Росія підтягнула на другий ешелон регулярні війська, а на деяких напрямках і на передню лінію. Тому що місцеві бажання гинути невідомо за що точно не мають», — зазначив пан Жебрівський.
 
 
За його словами, ситуація дещо змінилася, порівняно з минулими роками. Адже раніше бойовикам платили «достатньо велику заробітну плату і їм просто потрібно було постріляти».