Ваш «Моторола» — політичний: СБУ здивована відмовою Інтерполу

15.06.2016
Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) відмовила Україні у розшуку росіянина Арсенія Павлова (на прізвисько «Моторола»), ватажка підрозділу донецьких бойовиків «Батальйон Спарта». Причина відмови: політичний характер справи. 
 
У Службі безпеки України вважають таку відмову Інтерполу дивною з огляду на те, що сам Павлов ще у 2015 році публічно заявляв, що особисто розстріляв 15 українських військовополонених. Уже тоді міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався «Моторола». А Україна звернулася до Інтерполу з проханням про оголошення росіянина у розшук.
 
Слідчі СБУ обґрунтовано підозрюють «Моторолу» у вбивстві полоненого захисника донецького аеропорту Ігоря Брановицького. На причетність бойовика до вбивства «кіборга» вказують свідки — інші українські вояки, наразі звільнені з полону. 
 
«Інтерпол повернув нам документи з мотивуванням про політичний характер справи «Мотороли». Нам це незрозуміло. Він застрелив на очах свідків Брановицького, у нас він є підозрюваним і є рішення суду про його арешт», — обурюється заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.
 
За його словами, Інтерпол відмовляє Україні у розшуку підозрюваних у багатьох подібних справах, називаючи їх політичними. «Я сподіваюсь, що все ж таки у взаємодії з міжнародною спільнотою ця позиція буде змінена», — каже пан Маяков.