Поклади, де взяв

15.06.2016
Багатьох із нас у дитинстві батьки повчали не брати чуже, змушуючи повернути «позичені» речі власнику. Очевидно, так сталося з одним американським хлопчиком, який під час екскурсії в національний парк Kings Canyon (заповідник у Каліфорнії) взяв на згадку шишку, хоча правилами парку це заборонено, оскільки ними харчуються місцеві тварини. Також шишки допомагають сформувати ґрунт у скелястій місцевості, характерній для парку. 
Очевидно, батьки пояснили це хлопчику (чи самого сумління замучило), але він вирішив повернути сувенір на місце. Щоправда, особисто зізнатися у скоєному в нього не вистачило духу, тому школяр залишив на одному з дерев записку із вибаченнями за свій учинок і прикріпив до неї скотчем шишку. У записці ж він попросив покласти шишку туди, де вона й лежала, — під дерево генерала Гранта, яке є офіційним різдвяним символом США. Доглядач парку, який знайшов записку, сфотографував її і виставив на офіційній сторінці парку в «Фейсбуці». За кілька годин фото зібрало майже 6,6 тисячi «лайків» і близько 1,4 тисячі коментарів.
Варто зазначити, що заповідник Kings Canyon знаменитий на весь світ гаєм гігантських реліктових секвой, серед яких — найбільша жива рослина планети, секвоя генерала Шермана. Дерево генерала Гранта — також секвоя, і шишка була відповідна. Керівництво парку щиро подякувало хлопчику за турботу про природу. Правда, сам він поки що так і лишився інкогніто.