На Черкащині мало не спалили будинок голови села

10.06.2016
На Черкащині минулої ночі від «коктейлів Молотова» запалахкотіло біля будинку голови сільради у селі Кримки Шполянського району Ольги Діденко. Невідомі нападники кинули під двері та на подвір’я пані Ольги п’ять пляшок із запальною сумішшю.
 
«То був справжній кошмар. Вибухнуло о пів на п’яту ранку. Ми спали, і в будинку, окрім нас із чоловіком, була ще шестирічна внучка. Всі дуже перелякалися. Адже палахкотіло і під дверима, і у квітниках», — розповідає «Україні молодій» Ольга Володимирівна.
 
Жінка каже, що від вибухів пошкоджено веранду біля хати. Завдані збитки оцінили у дві тисячі гривень. Але, наголошує вона, це не основне, бо пережитий нервовий стрес завдав її родині значно більшої шкоди.
 
Хто міг закидати будинок голови сільської ради «коктейлями Молотова», нині розбирається черкаська міліція. Там відкрито кримінальне провадження за ст. 15 (замах на злочин) та ст. 194 (знищення або пошкодження майна). 
 
Але сама пані Ольга пов’язує напад на її оселю з наступними виборами. Адже вона вдруге балотується на посаду сільського голови у Кримках.
«Є люди, які намагаються посісти місце сільського голови і заради цього не гребують ніякими методами, аби мене залякати», — переконана Ольга Діденко.
Свої думки з цього приводу вона озвучила правоохоронцям, котрі ведуть слідство.