У Бельгії пасажирський потяг врізався у товарний: є жертви

07.06.2016
Щонайменше троє осіб загинули та ще дев’ятьох iз пораненнями доставили до лікарні внаслідок зіткнення поїздів у Бельгії. Аварія сталася пізно ввечері у неділю поблизу міста Льєж. Як зазначили представники місцевої влади понеділок, є важкопоранені, тому кількість жертв може ще зрости, повідомляє «Німецька хвиля». Крім того, ще 27 людям надали незначну допомогу на місці аварії. 
 
Пасажирський потяг iз близько 40 пасажирами, що їхав на швидкості приблизно 90 кілометрів за годину, врізався у хвіст товарного потяга на сході країни в містечку Ермаль-Су-Юї у муніципалітеті Сен-Жорж-сюр-Мез на гілці, що з’єднує Намюр та Льєж. За словами очевидців, перші два вагони потяга зійшли з колій і були сильно пошкоджені. Міністр транспорту країни Франсуа Белло уточнив, що в пасажирському потязі їхало багато студентів, які ввечері після вихідних поверталися до Льєжа.
 
Досі не зрозуміло, що саме спричинило аварію. Рятувальна акція закінчилася вчора о другій ночі за місцевим часом. Для розслідування обставин створено кризовий штаб. «Команда слідчих працює на місці, щоб з’ясувати причини катастрофи. І вже опісля ми приберемо уламки», — повідомила вчора речниця Бельгійської національної залізниці.