НОВИНИ ПЛЮС

07.06.2016

У Франції шестеро чеських туристів постраждали через обстріл автобуса

Шестеро осіб отримали поранення через обстріл туристичного автобуса на південному сході Франції ввечері в суботу, 4 червня. В автобусі їхали 75 туристів iз Чехії, в тому числі й група школярів, які поверталися з відпочинку в Іспанії. Ушкодження одного з поранених — серйозні. Нападник здійснив постріли з мисливської зброї, коли автобус їхав по автомагістралі. Пасажири зазнали поранень через розбите скло. Про це у неділю, 5 червня, повідомив прокурор Алекс Перрен в ефірі французького канала BFM TV. Нападника затримати не вдалося. Правоохоронці наразі не можуть назвати імовірний мотив обстрілу. Всі пасажири, які не були госпіталізовані, вже повернулися в Чехію.

Автобус зi школярами впав у канал в Туреччині

На півдні Туреччини автобус зі школярами з’їхав з дороги і впав у канал біля міста Османіє. Щонайменше 14 осіб загинули, 20 людей доправили в лікарню. Аварія сталася в неділю. Серед загиблих — шестеро дітей і восьмеро дорослих, повідомляють турецькі ЗМІ. Телебачення показало, як автобус дістають iз каналу за допомогою крана. Дiти поверталися додому після екскурсії. Серед пасажирів були в основному школярi, їхнi батьки та вчителі. Причини аварії з’ясовують. 

Румуни обирають корупціонерів iз гарними обіцянками

На місцевих виборах у Румунії екзит-поли обіцяють перемогу соціал-демократам, які менше року тому вийшли з уряду на тлі корупційного скандалу. Новим мером столиці, ймовірно, стане колишня журналістка Ґабріела Фіреа. Друге місце на локальних виборах посіло нове місцеве громадське об’єднання «Союз за порятунок Бухареста», що бореться за збереження історичних пам’яток. Воно набирає близько 30% голосів. Десятки кандидатів, які виставляли свої кандидатури на цих виборах, так чи інакше фігурують у корупційних розслідуваннях. Формально вони мають право балотуватися до винесення офіційних вироків. Чимало з них публічно заперечують свою провину. За оцінками Євросоюзу, Румунія посідає третє місце за рівнем корупції серед європейських країн, її випереджають лише Болгарія та Італія.

Рок і блискавки

Через вкрай несприятливі погодні умови — постійні зливи та вітер — останній день щорічного німецького рок-фестивалю Rock am Ring таки скасували. В перший день концерту від удару блискавки постраждали 82 особи, півтора десятки досі у важкому стані. Побоюючись повторення ситуації, організатори фестивалю та влада міста Мендіг, що за 80 кілометрів від Кельна, ухвалила рішення зупинити захід та попросила людей залишити поле аеродрому, на якому відбувалися виступи. В перші два дні фестиваль відвідали 90 тисяч осіб. Утім через погані погодні умови вони змушені були більшість часу провести в наметах, автівках або під парасолями.

Бізнесмен заплатив 5 млн. доларів за особливий номерний знак

Бізнесмен з Об’єднаних Арабських Еміратів заплатив майже п’ять мільйонів доларів за особливий номерний знак для авто. Він складається лише з однієї цифри — «1». Номер продавався з аукціону, і фінальна ціна була у двадцять разів вища, ніж передбачалося. Покупець сказав журналістам, що його амбіція — завжди бути першим номером.