РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.06.2016
До 6 млрд. кубометрів
збільшила видобуток природного газу компанія «Укргазвидобування» за підсумками січня-травня 2016 року, що  на 0,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомила прес-служба компанії. 
 
2 млрд. гривень
не вистачає дорогам Херсонщини, заявив «губернатор» Херсонської області Андрій Гордєєв.  Ямковий ремонт було зроблено на площі 56 тис.кв. м. У курортному напрямку — 7,4 тис. кв. м. Не закритими ще залишаються курортні напрямки — Генічеськ, Скадовськ, Залізний Порт, Хорли.
 
400 млн. гривень
заощадили у Міністерстві оборони України на послуги харчування завдяки електронній системі закупівель. Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак.
 
133 млн. гривень
проситиме додатково виділити Міністерство охорони здоров’я на лікування українців за кордоном, розподіливши вже 203 млн. грн., виділених держбюджетом із цією метою для 35 українських пацієнтів, заявив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Василишин. У черзі на сьогодні перебуває ще 37 хворих, які потребують такого лікування.
 
45 млн. доларiв
планує виділити Києву Канада у межах двосторонньої технічної допомоги, повідомив посол України в Оттаві Андрій Шевченко, зазначивши, що це не є гуманітарна допомога. За його словами, кошти направлятимуть на всі напрями.
 
 
20 млн. євро
відмовились отримати селяни на Тернопільщині, боячись втратити пасовища для корів. За словами геолога Геоінформу України Василя Кітура, у Підгаєцький район мав зайти інвестор із Фінляндії, плануючи розмелювати вапняки до муки, однак громада села не дала на це згоди.
 
4,8 млн. гривень
витратить Херсонський морський торговельний порт на ремонт плавучого крана «Бригадир Ковіза», за словами в.о. начальника порту Андрія Соколова.
 
2,5 млн. євро
планує дати Швеція на розвиток фермерських господарств півдня України у межах проекту Міжнародного торгового центру ООН, повідомив Надзвичайний і Повноважний Поcол Королівcтва Швeціі в Україні Й. В. Андрeаc фон Бeкeрат. За його словами, в Європі українську продукцію очікують 500 мільйонів споживачів. 
 
500 тис. гривень
виділять з держ­бюджету на облаштування майбутніх квартир для прикордонників Володимира-Волинського, інформує урядовий портал. За ці кошти під житло планують переобладнати будівлю відділу прикордонної служби «Коритниця», що розташована у селі Коритниця Волинської області.
 
4тис. 684 людини
задекларували дохід понад 1 млн. грн., зазначив глава ДФСУ Роман Насиров. Таким чином, кількість мільйонерів в Україні зросла в порівнянні з торішнім показником на 16 відсотків — у 2015-му мільйонні доходи задекларувало менш як 4 тис. осіб. Найбільша кількість мільйонерів проживає в Києві (2 тис. 243), а також в Харківській (325) та Дніпропетровській (307) областях.