... І не «забігайте наперед»

02.06.2016
Для того, аби зберегти молодість і красу шкіри, недостатньо правильно доглядати за нею. Іноді рання поява зморщок виникає саме внаслідок... надмірної турботи. Скажімо, антивіковий крем до 35 років, антибактеріальний тонік або лосьйон з пропіленгліколем активізують процеси старіння шкіри. Експерти-косметологи склали список головних правил, які допоможуть зберегти молодість шкіри обличчя.

Уникайте перегріву

Щоб зберегти молодість шкіри обличчя, важливо одягатися відповідно до погоди і грамотно підібрати одяг для занять спортом на вулиці або в спортзалі. Рiч у тiм, що при перегріванні інтенсивно виділяється піт, шкіра швидко втрачає вологу. А зневоднення загрожує сухістю і ранньою появою зморщок. До того ж, щоб відновити водно-сольовий баланс шкіри, потрібно чимало часу.
Те ж саме відбувається, коли ми пітніємо в спекотну погоду. При цьому шкіра покривається солоною плівкою, яка знищує природний захист від ультрафіолету. Як наслідок —  шкіра старіє практично вдвічі інтенсивніше.

Підбирайте крем за віком

Бажаючи підтримати молодість шкіри, ми нерідко «забігаємо наперед» і купуємо крем від зморщок, що не відповідає нашому віку. Фахівці рекомендують до 35 років узагалі відмовитися від всіляких кремів і сироваток, які обіцяють ліфтинг-ефект. До цього віку молодість шкіри відмінно підтримають живильні креми. 
До 40 років організм виробляє достатньо колагену, який відповідає за пружність шкіри і перешкоджає появі ранніх зморщок. Антивікові креми в цей період можуть дати зворотний результат — шкіра постаріє завчасно.

Вивчайте склад косметичних засобів

Дерматологи не втомлюються нагадувати про небезпеку для шкіри парабенів, що входять до складу багатьох гелів для душу та шампунів, і пропіленгліколю, який є в більшості кремів, тоніків, лосьйонів. Ці елементи прискорюють процеси старіння шкіри. Також варто відмовитися від антибактеріальних косметичних засобів, оскільки вони можуть суттєво зашкодити шкірі — аж до утворення злоякісних пухлин.

Відмовтеся від шкідливих продуктів

Аби шкіра обличчя довший час залишалася молодою, важливо правильно харчуватися. Тут дієтологи і косметологи одностайні: варто відмовитися від булочок, сендвічів, тортиків, солодкої газованої води, напівфабрикатів і готових магазинних страв. Усі ці продукти згубно впливають на стан шкіри, викликаючи появу висипів і передчасних зморщок. Натомість налягайте на свіжі фрукти та овочі, молочні продукти і зелений чай.
Забезпечте шкіру необхідними вітамінами і мінералами
Зберегти молодість обличчя допоможуть антиоксиданти, вітаміни А, В і Е. Вони сповільнюють процес старіння шкіри. Постарайтеся регулярно вживати такі продукти, як риба, сир, яйця, горіхи, насіння соняшнику і гарбуза. Крім того, важливо забезпечити організм залізом, адже цей елемент допомагає підтримувати тонус шкіри. Не ігноруйте пшеничні висівки, телячу або курячу печінку, какао, насіння кунжута і яблука.

Уникайте стресу

Крім інших реакцій, які відбуваються в організмі під час стресу, у кров виділяється велика кількість гістаміну. Саме тому на грунті емоційних переживань, нервових перевантажень починає свербіти шкіра. Гістамін створює ідеальні умови для розвитку алергії, а також провокує шкірні запалення, негативно впливає на структуру клітин шкіри. Тому дуже важливо навчитися контролювати свої емоції і постаратися уникати стресових ситуацій.