Щоб не спокушала

19.05.2016

У російському місті Новосибірськ комунальні служби знесли пам’ятник ковбасі, встановлений ще в 90-х роках. Щоправда, це був, швидше, не пам’ятник, а рекламний арт-об’єкт заввишки близько трьох метрів, що складався з двох половинок палки ковбаси. На кіоску ж позаду монумента красувався напис: «Життя важке у вас? А кому зараз легко? Гей, не вішайте носи, їжте більше ковбаси!».

Причину демонтажу «пам’ятника», який спокійнісінько простояв більше 20 років, не повідомляють. Жартівники в соцмережах одразу ж припустили, що ковбаса була імпортною і теж потрапила під санкції. Або просто її зняли від гріха подалі, щоб не спокушати народ і не відволікати від думок про високе і патріотичне. А от напис на кіоску, що вихваляє цей продукт харчування, зберігся. Поки що.

Утім питання продуктів харчування, особливо на шару, в Росії досі викликає нездоровий ажіотаж. Днями у місті Курган вчинилася справжня бійка навколо сувенірних наборів, які привезли з собою активісти ЛДПР Володимира Жириновського. І хоча в пакетах не було нічого особливого, крім футболки з символікою ЛДПР, такого ж значка та орендованої пачки чаю в пакетиках, активістам довелося навіть викликати місцеву поліцію, щоб їх не затоптали.

Щоправда, і в нас на виборчих перегонах до наметів із роздачею чергової шари лаштуються кілометрові черги. Але до мордобою поки що не доходило.